Michael Monroe istutti uuden hiilinielun

Rocktähti Michael Monroe tarttui tänään kuokkaan ja istutti joukon kuusen- ja koivuntaimia metsitystyömaalle Turun Hirvensaloon.

Energiayhtiö Loisteen energialähettiläs haluaa tempauksellaan kannustaa muitakin suomalaisia ryhtymään ilmastonmuutosta hillitseviin tekoihin.

Monet ovat jo ryhtyneet. Loisteen tuoreen tutkimuksen mukaan jo 71 prosenttia kansalaisista on muuttanut kulutus- tai käyttäytymistottumuksiaan ilmastosyistä.

Michael Monroe joutuu työnsä takia tekemään matkoja lentokoneella. Hän on päättänyt kompensoida lentelynsä muulla tavoin.

”Olen luopunut lihansyönnistä, en omista autoa, ja liikun junalla tai polkupyörällä. Kodissani suosin energiansäästölamppuja ja lajittelen roskani”, Monroe kertoo.

Puolentoista hehtaarin metsä

Turun kaupunki istuttaa Hirvensalon Ylikylään yhteensä 1,5 hehtaaria uutta metsää vanhalle peltomaalle.

Michael Monroen istuttamat puut saavat seurakseen 3 000 kuusen ja rauduskoivun paakkutainta. Lisäksi alueelle istutetaan muutamia kymmeniä tervaleppiä ja lehtikuusia.

Istutettavat taimet kasvavat harvennusmittoihin noin 30 vuodessa. Kasvava metsä lisää hiilinieluja ja toimii osana vapaa-ajan virkistysmetsää.

(kuvassa) Michael Monroen puut merkittiin istutuksen jälkeen alumiinisella laatalla, josta selviää sekä istuttaja että istutuspäivä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia