Miten päästä kesäkuntoon?

KEVÄÄN AIKANA törmäsin taas kehotuksiin ja tsemppaaviin vinkkeihin, kuinka ahkeroida itsensä kesäkuntoon. Siis sellaiseen, jossa kehtaa lähteä pienissä vaatteissa ovesta ulos, kun peittävämmissä alkaa hikoiluttaa.

No, kesäkuntohan ei vaadi kuin ulko-oven avaamisen!

Tärkeämpi kysymys on, miten saada mieli kesäkuntoon. Siis sellaiseen, jossa pystyisi pysähtymään sekä pudottamaan liiat vaatimukset ja velvollisuudet harteiltaan. Saisi ihan vain olla, kuljeskella tyhjäpäänä tai lekotella viltillä.

ON TOKI helppo antaa hyviä vinkkejä, mutta kun maailmanmeno ympärillä on kiivasta ja vaativaa, niiden toteuttaminen ei ole ihan yksinkertaista.

On myös fiksua pohtia, missä määrin ihmisen on mahdollista ottaa rennosti, kun yhteiskunnan rakenteet kannustavat aivan muuhun.

Hyvät “päästä irti stressistä” -neuvot eivät auta, jos työpaikan ilmapiiri kuormittaa tai työntekijöitä on yksinkertaisesti liian vähän.

On kuitenkin hyvä tiedostaa, millaiset asiat tekevät mielelle hyvää, jotta voi hakeutua pienin askelin niitä kohti.

Mielenterveyttä edistävät hyvä uni, riittävä palautuminen, säännöllinen syöminen ja liikkuminen, merkitykselliset ihmissuhteet, mielekäs tekeminen ja myötätunto itseä kohtaan.

MIKÄ VOISI olla radikaalimpaa kiireisessä yhteiskunnassa kuin heittäytyä vapaalle tekemättä mitään? Nauttia muiden ihmisten seurasta, nukkua, lukea hyviä kirjoja – olla siis aivan tuottamaton tyyppi vailla velvollisuuksia.

Kauniita kesähetkiä!

Meri Nykänen
Kirjoittaja on Tunne & Mieli -lehden päätoimittaja.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia