Kuopion Sorsasalossa toimiva kartonkitehdas työllistää reilut parisataa henkeä. Kuva: Mondi.

Mondi laajensi Kuopion kartonkitehdastaan – yli sadan miljoonan euron satsaus

Paperi- ja pakkausjätti Mondin Kuopion tehtaan uudistushanke on valmistunut. Noin 125 miljoonan euron investointi lisää laitoksen vuosikapasiteettia 55 000 tonnia.

Mondi Powerflute Oy:n ulkopakkauskartonkitehdas tuottaa puolikemiallista fluting- eli aallotuskartonkia.

Modernisointiprojekti kattoi puunkäsittelyn, kuitulinjan, haihduttamon ja paperikoneen päivitykset. Myös tehtaan turvallisuutta ja ympäristötehokkuutta on parannettu.

Koivuhakkeesta valmistettavaa Powerflute-aallotuskartonkia käytetään etenkin hedelmien ja vihannesten kuljetuslaatikoissa.

”Turvaa tehtaan elinkelpoisuuden”

”Olemme iloisia voidessamme juhlia tämän merkittävän investoinnin valmistumista ja sen antamaa mahdollisuutta jatkaa korkealaatuisten ja kestävien tuotteiden tarjoamista asiakkaillemme”, sanoo Mondi Groupin toimitusjohtaja Andrew King tiedotteessa.

”Se on myös osoitus sitoutumisestamme alueen talouskasvun tukemiseen ja Kuopion tehtaan pitkän aikavälin elinkelpoisuuden turvaamiseen.”

Britanniassa pääkonttoriaan pitävä Mondi Group työllistää noin 22 000 henkeä yli 30 maassa. Yhtiön viime vuoden liikevaihto oli 7,3 miljardia ja käyttökate 1,2 miljardia euroa.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia