Nelesin 30-vuotissäätiö lähti tukemaan Tampereen yliopiston teollisuuden tohtorikoulua

Tampereen yliopiston teollisuuden innovaatioiden tohtorikoulu DSII saa lisävahvistusta, kun uutta toimintamallia ryhtyy tukemaan Neles Oy:n 30-vuotissäätiö.

Yhteistyön päämääränä on kehittää tohtoritason osaamista kansainvälisesti ja työelämälähtöisesti sekä vastata työvoimapulaan erityisesti automaatioteknologian alalla.

Tohtorikoulun ja säätiön yhdessä toteuttaman pilotin lisäksi tavoitteena on luoda puitteet ja toimintamalli pitkäjänteiselle monitieteiselle yhteistyölle eri säätiötoimijoiden kanssa.

Pilotissa säätiö tukee valitun tohtoriopiskelijan palkkausta neljän vuoden ajan.

”Haluamme osaltamme tukea suomalaisten yritysten kykyä hyödyntää korkeakoulujen väitöskirjatutkijoiden työpanosta ja osaamista”, taustoittaa säätiön hallituksen puheenjohtaja Markku Ahlbäck.

Innovaattorin jalanjäljissä

Nelesin 30-vuotissäätiön uusi avaus on osa sen perustajan, diplomi-insinööri Antti Nelimarkan 100-vuotisjuhlavuotta.

”Antti Nelimarkka oli luonteeltaan intohimoinen keksijä”, kertoo isästään professori Riitta Nelimarkka.

Eteenpäin katsominen yhdistettynä teollisuuden tarpeiden ja työntekijöiden motivaation huomioon ottamiseen loi Riitta Nelimarkan mukaan pohjan Nelesin maailmanlaajuiselle menestykselle.

Antti Nelimarkka (1923–1990) perusti venttiiliyritys Neles Oy:n yhdessä Eino Vuorisalon kanssa vuonna 1956. Yhtiön monivaiheista historiaa jatkaa tätä nykyä Valmet.

Tampereen yliopiston DSII-tohtorikoulu yhdistää väitöskirjatutkimuksen, yritysten liiketoiminnan, ammatillisten verkostojen luomisen ja innovaatiotyön.

(Kuva Neles Oy) Neles Oy:n ja sen 30-vuotissäätiön perustaja Antti Nelimarkka (oik.) esittelee venttiilituotteiden valmistusta vierailleen.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro Kemiamedian toimitukselle mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia