Neste ja Illig tähtäävät entistä kestävämpiin lämpömuovattaviin muovipakkauksiin

Neste ja saksalainen pakkauskoneiden ja -järjestelmien toimittaja Illig ovat solmineet strategisen kumppanuuden, jonka tavoitteena ovat vastuullisemmat lämpömuovatut muovipakkaukset.

Kumppanukset pyrkivät edistämään vastullisempien ratkaisujen käyttöä lämpömuovattujen muovipakkausten tuotannossa erilaisilla kokeiluhankkeilla.

Yhtiöt haluavat todellisiin arvoketjuihin perustuvien pienemmän mitan hankkeiden avulla osoittaa, että uusiutuvia ja kierrätettyjä raaka-aineita voidaan käyttää sellaisenaan fossiilisten raaka-aineiden korvaajina myös vaativissa sovelluksissa.

Neste on uusiutuvien ja kierrätettyjen polymeeriraaka-aineiden ja Illig lämpömuovausjärjestelmien valmistuksen asiantuntija. Käytännönläheisissä kokeiluhankkeissa hyödynnetään molempien osaamista.

Takana onnistunut esiselvitys

Hankekumppanit toteuttivat jo keväällä 2022 onnistuneen esiselvityksen yhteistyössä LyondellBasellin ja Fernholzin kanssa.

Selvitystyössä tutkittiin uusiutuvan Neste RE -raaka-aineen käyttöä osana arvoketjua, jossa tuotettiin uusiutuvaa polypropeenia. Polypropeenin uusiutuvan sisällön osuus oli mitattavissa radiohiiliajoituksella.

Tutkimus osoitti, että uusiutuvan raaka-aineen jatkokäsittely arvoketjun eri vaiheissa eli krakkauksessa, polymeroinnissa, levyn pursutuksessa ja lämpömuovauksessa ei aiheuttanut poikkeamia fossiilisten raaka-aineiden käsittelyyn verrattuna.

Neljä yritystä esittelivät yhteishankettaan Düsseldorfin K 2022 -messuilla ja järjestivät myös lämpömuovauksen live-esittelyn.

Kokeiluhankkeiden kautta suurempaan mittakaavaan

Uuden yhteistyösopimuksen myötä Neste ja Illig aikovat testata uusiutuvien raaka-aineiden käyttöä erityisesti elintarvikepakkausten ja kuluttajaelektroniikan pakkausten kaltaisissa vaativissa kohteissa.

Yhtiöt kutsuvat yksittäisiin hankkeisiin myös muita kumppaneita, jotta tarkasteluun saadaan mukaan koko arvoketju.

“Neste RE -tuotteen kaltaisia uusiutuvia ja kierrätettyjä polymeerien raaka-aineita käytetään tälläkin hetkellä vähentämään sektorin riippuvuutta fossiilisista raaka-aineista. Nyt keskeistä on niiden osuuden kasvattaminen alan vastuullisuuden parantamiseksi”, sanoo johtaja Jeroen Verhoeven Nesteen Renewable Polymers and Chemicals -liiketoimintayksiköstä.

“Kun uusiutuvat ja kierrätettävät raaka-aineet osoittautuvat kokeiluhankkeissa käyttökelpoisiksi arvoketjun eri osissa, ne hyväksytään helpommin käyttöön suuremmassa mittakaavassa.”

(Kuva Neste) Illigin tiede- ja teknologiajohtaja Jürgen Lochner ja Nesteen Renewable Polymers and Chemicals -liiketoimintayksikön johtaja Mercedes Alonso ovat tyytyväisiä yhtiöiden uuteen strategiseen kumppanuuteen.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia