Neste toimittaa uusiutuvaa lentopolttoainetta Wizz Airille

Neste on sopinut uusiutuvan lenttopolttoaineen toimituksista unkarilaisen lentoyhtiön Wizz Airin kanssa. Toimitukset alkavat vuonna 2025.

Sopimuksen myötä Wizz Air voi ostaa Nesteen MY-polttoainetta 36 000 tonnia vuodessa kolmen vuoden ajan. Lentoyhtiö käyttää polttoainetta Euroopan ja Ison-Britannian reiteillään.

Wizz Air on hankkinut jatkuvasti uusia Airbus A321neo -koneita, joilla se on korvannut vanhoja koneitaan. Uusia koneita voidaan lentää polttoainesekoitteella, jossa uusiutuvan polttoaineen osuus voi olla jopa 50 prosenttia.

Lentoyhtiö pyrkii pienentämään hiilidioksidipäästöintensiteettiään 25 prosenttia matkustajakilometriä kohti vuoteen 2030 mennessä ja saavuttamaan nettonollapäästöt vuoteen 2050 mennessä.

Neste valmistaa lentopolttoaineensa pelkästään uusiutuvista jätteistä ja tähteistä, kuten käytetystä paistorasvasta ja eläinrasvajätteestä. Uusiutuva lentopolttoaine sekoitetaan tavanomaiseen lentopolttoaineeseen.

Puhtaassa muodossa uusiutuvalla lentopolttoaineella voidaan vähentää kasvihuonekaasupäästöjä fossiiliseen polttoaineeseen verrattuna jopa 80 prosenttia.

(Kuva Wizz Air) Wizz Airin päämaja on Unkarin Vecsésissä. Suomessa yhtiö tekee lentoja Turusta.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia