Neste tuo markkinoille uusiutuvan polttoöljyn

Energiayhtiö Neste on kehittänyt sataprosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista valmistetun polttoöljyn.

Uusiutuva polttoöljy on tarkoitettu rakentamisen, metsäkoneiden, maatalouden ja lämmityksen käyttöön. Se sopii sellaisenaan nykyiseen työkonekalustoon.

Nesteen mukaan uusiutuva polttoöljy vähentää kasvihuonekaasupäästöjä fossiiliseen verrattuna jopa 90 prosenttia, kun päästöt lasketaan tuotteen koko elinkaaren ajalta.

Uusiutuvan polttoöljyn avulla työkone- ja lämmityssektori voivat yltää huomattaviin päästövähennyksiin.

Pienemmän hiilijalanjäljen lisäksi uusiutuva polttoöljy pienentää myös lähipäästöjä vanhemmissa työkoneissa.

Myynti alkaa tammikuussa

Neste MY uusiutuva polttoöljy -niminen tuote on yhtiölle merkittävä avaus tieliikenteessä jo käytettävän uusiutuvan MY-dieselin rinnalle.

Uutuus tukee osaltaan Suomen tavoitetta hiilineutraaliudesta vuonna 2035, sillä myös työkoneille on asetettu päästövähennystavoitteet.

Tavoitteiden mukaan työkoneiden nykyisiä 2,5 miljoonan tonnin vuotuisia kasvihuonekaasupäästöjä tulisi pudottaa 20 prosenttia vuoteen 2030 mennessä.

Neste on sitoutunut vähentämään omien asiakkaidensa kasvihuonekaasupäästöjä vuosittain 20 miljoonaa tonnia vuoteen 2030 mennessä.

”Olemme saaneet positiivisen vastaanoton uusiutuvan dieselin käytöstä tieliikenteessä, ja haluamme tukea myös muilla aloilla toimivia yrityksiä pienentämään omia päästöjään tarjoamalla heti käyttöönotettavan ratkaisun”, kertoo Nesteen Suomen yritysasiakasmyynnistä vastaava johtaja Joni Pihlström.

Uusiutuva polttoöljy tulee myyntiin tammikuussa. Vuonna 2021 sitä on saatavilla sekä määrällisesti että maantieteellisesti rajoitetusti. Jakelu tapahtuu suoratoimituksena Nesteen Porvoon terminaalista.

(Kuva: Neste Oyj) Uusiutuva polttoöljy sopii muun muassa metsäkoneiden käyttöön. 


 

Tartu Kemia-lehden tilaustarjouksiin:

  • Tilaa itsellesi tai lahjaksi läheiselle – 69 euroa. Hintaan kuuluu sähköinen näköislehti, jota on helppo lukea ja jakaa.
  • Kannusta koululaista tai opiskelijaa lehtilahjalla – 49 euroa
  • Kiitä opettajaa ja lahjoita lehti kouluun – 19 euroa

Katso lisätiedot ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia