Neste vei uusiutuvan dieselinsä Tanskan markkinoille

Nesteen uusiutuvaa dieselpolttoainetta saa nyt myös Tanskasta. Uusi markkina-alue avautui suomalaisyhtiön ja Q8 Danmarkin strategisen yhteistyön ansiosta.

Raskaan liikenteen yritykset voivat jatkossa ostaa Nesteen MY-dieseliä Q8:n asemilta Tanskassa. Alkuvaiheessa raskas kalusto voidaan tankata yhteensä yhdeksällä asemalla, jotka sijaitsevat keskeisten kuljetusreittien varrella.

Suurin osa tanskalaisyritysten kuljetuksista hoidetaan yhä fossiilisen dieselin turvin, mutta monet ovat vaihtamassa uusiutuvaan polttoaineeseen.

”Kuljetusalalla on edessään merkittävä uudelleenjärjestely lähivuosina, ja erityisesti ilmastojalanjälkeä pienentävien tuotteiden kysyntä on kasvussa yritysasiakkaidemme keskuudessa”, kertoo vähittäismyynnin johtaja Helle Dahlgren Skov Q8:sta.

”Biopolttoaineilla tulee olemaan tärkeä rooli tarvittavien päästövähennysten saavuttamisessa lähivuosina etenkin raskaassa liikenteessä. Yhteistyö Nesteen kanssa on siten erittäin tärkeää, kun haluamme minimoida sekä oman toimintamme että asiakkaidemme ilmastojalanjäljen.”

Neste on maailman suurin uusiutuvan dieselin tuottaja. MY-diesel tehdään kokonaan jätteistä ja tähteistä. Uusiutuvan dieselin käyttö ei edellytä muutoksia nykyisiin moottoreihin, ajoneuvoihin tai polttoaineen jakelujärjestelmään.

(Kuva Q8) Suomalaista uusiutuvaa dieseliä saa alkuvaiheessa yhdeksältä tanskalaiselta liikenneasemalta.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia