Nesteen, Borealiksen ja MAM:n yhteistyöstä syntyi uusiutuva tutti

Itävaltalainen lastentarvikeyritys MAM on tuonut markkinoille ilmastoneutraalin tutin, joka on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista.

Uutuustutti syntyi muoviyhtiö Borealiksen uusiutuvista Bornewables-polyolefiineista. Niiden valmistukseen on puolestaan käytetty jätteistä ja tähteistä tehtävää Neste RE -raaka-ainetta.

Borealiksen uusiutuvia muoveja on hyödynnetty myös tutin pakkauksessa, joka toimii paitsi tutin suojana myös sen sterilointirasiana.

Bornewables-tuotteiden valmistus perustuu massatasemalliin, jonka avulla uusiutuvien raaka-aineiden avulla tehtyjä polyolefiinejä voidaan seurata, jäljittää ja todentaa läpi koko arvoketjun.

Neste toimittaa raaka-aineensa Borealiksen dehydrattavaksi. Raaka-aine muunnetaan ensin uusiutuvaksi propeeniksi ja sitten uusiutuvaksi polypropeeniksi Borealiksen tuotantolaitoksissa Belgiassa.

”MAM Original Pure -tutit osoittavat, että uusiutuvista raaka-aineista, kuten Neste RE:stä, on tullut käyttökelpoinen vaihtoehto perinteisille fossiilisille raaka-aineille jopa erityistä puhtautta vaativissa käyttökohteissa”, sanoo johtaja Maria Carcolé Nesteen uusiutuvien polymeerien ja kemikaalien liiketoimintayksiköstä.

(Kuva MAM) Uutuustutti on tehty Borealiksen uusiutuvasta polypropeenista, jonka valmistuksessa on käytetty Nesteen uusiutuvaa raaka-ainetta. Tuttia suojapakkauksineen esitellään lokakuisilla K-messuilla Saksan Düsseldorfissa.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia