Nesteen uusiutuvaa lentopolttoainetta United Airlinesin koneisiin

Neste on solminut ostosopimuksen uusiutuvasta lentopolttoaineesta lentojätti United Airlinesin kanssa.

Sopimuksen mukaan United voi ostaa polttoainetta 160 000 tonnia kolmen seuraavan vuoden aikana Amsterdamin Schipholin lentoasemalla ja mahdollisesti muillakin lentoasemilla.

United on ensimmäinen yhdysvaltalainen lentoyhtiö, joka on tehnyt kansainvälisen ostosopimuksen uusiutuvasta lentopolttoaineesta.

Ensimmäisenä sopimusvuonna Neste toimittaa polttoainetta Unitedille Amsterdamiin 7 500 tonnia. Toisena vuonna Unitedilla on 60 000 tonnin ja kolmantena 90 000 tonnin osto-oikeus.

Toimitussopimuksen mahdollistaa Nesteen kasvustrategia, jonka mukaan yhtiö aikoo vuoden 2023 loppuun mennessä saavuttaa 1,5 miljoonan tonnin tuotantokapasiteetin.

Neste on tuottanut uusiutuvaa lentopolttoainetta vuodesta 2011. Suomalaisyhtiöllä on pitkä kokemus aineen toimituksista asiakkaille Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa.

Kutistaa reilusti lentojen hiilijalanjälkeä

Nesteen uusiutuva lentopolttoaine vastaa suorituskyvyltään fossiilista lentopolttoainetta, mutta sen elinkaaren aikainen hiilijalanjälki on jopa 80 prosenttia pienempi.

”Vähentämällä polttoaineesta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä United voi nopeimmin saavuttaa ilmastotavoitteensa vuoteen 2050 mennessä”, sanoo Unitedin kestävästä kehityksestä vastaava johtaja Lauren Riley tiedotteessa.

”United on johtavassa asemassa, kun tarkastellaan Yhdysvaltain lentoyhtiöitä kansainvälisesti. Meidän on siksi järkevää lisätä uusiutuvan lentopolttoaineen käyttöä ja laajentaa kansainvälistä kumppaniverkostoamme Nesteen kaltaisella johtavalla yrityksellä.”

(Kuva) United Airlines on maailman kolmanneksi suurin lentoyhtiö, jonka koneilla lentää päivittäin reilut 45 000 matkustajaa.


 

Tilaa Kemia-lehti loppuvuodeksi 2022 ja auta Ukrainaa!

Lahjoitamme puolet tilausmaksusta ukrainalaisten auttamiseen Pelastakaa Lapset ry:n kautta.

Katso lisätiedot ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia