Nordtreatin teknologiaa on käytetty jo yli 2 000 rakennuksen palosuojaukseen eri puolilla maailmaa. Kuva: Nordtreat.

Nordtreat kehittää biopohjaisia palosuoja-aineita – sai merkittäviä sijoittajia

Suomalainen kestävän kehityksen rahasto UB Figg ja globaali erikoiskemikaalikonserni Altana ovat tehneet sijoituksen bioteknologiayhtiö Nordtreatiin.

Vantaalainen, vuonna 2015 perustettu Nordtreat tuottaa biopohjaisia aineita uusiutuvien rakennusmateriaalien ja erityisesti puurakentamisen palosuojaukseen.

Sijoitussummaa ei julkisteta.

UB Figgin (Forest Industry Green Growth Fund) ja Altanan investointien lisäksi Nortreat on sopinut Altanan BYK-divisioonan kanssa myös uuden biopohjaisen palonsuoja-aineen lisäaineen kehityksestä.

Lisäaineiden kysyntä kasvaa

”Nordtreat on jo kehittänyt sertifioituja, ympäristöystävällisiä palosuoja-aineita ja tuonut ne onnistuneesti markkinoille”, taustoittaa Altanan BYK-divisioonan johtaja Jörg Hinnerwisch.

”Näemme myös, että biopohjaisten palosuoja-aineiden lisäaineratkaisujen kysyntä kasvaa.”

UB Figgin osakkaan Sakari Saarelan mukaan rahasto on erittäin iloinen voidessaan tukea Nordtreatin kasvua, joka palvelee erityisesti puuta käyttävää rakennusteollisuutta.

”Arvostamme kumppanuutta Altanan kanssa heidän erikoiskemikaalialan asiantuntemuksensa ja resurssiensa vuoksi ja odotamme yhteistyötä innolla.”


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia