Orionin Turun tehdas pudottaa päästöjään

Lääkeyhtiö Orionin Turun tehdasalueelle rakennetaan lämpöpumppulaitos, joka tuottaa tehdaskiinteistöjen tarvitseman jäähdytyksen ilman päästöjä.

AmbiHeat-lämpöpumppulaitoksen toimittaa Calefa Oy.

Laitostyyppi tuottaa energiaa ympäristön puhtaista energialähteistä. Se voi hyödyntää muun muassa ulkoilman energiaa, maalämpöä, vesistöjen lämpöä ja aurinkolämpöä.

Keväällä 2021 starttaava laitos tuottaa jäähdytyksen lääketehtaan tuotantoprosessiin ja korvaa tehtaan nykyisiä jäähdytyskoneita.

Jäähdytyksen hukkalämpö lämmittää tehdassalit

Jäähdytyksestä syntyvä hukkalämpö hyödynnetään kiinteistöjen lämmitykseen. Jos hukkalämpöä ei muodostu tarpeeksi, loppuenergia tuotetaan ulkoilmasta.

Uusi laitos korvaa laskennallisesti 67 prosenttia Orionin Turun tehtaan kaukolämmön kulutuksesta ja alentaa näin sen ostoenergian tarvetta huomattavasti.

Laitos on osa Orionin liiketoimintastrategiaa, jonka mukaan se vähentää hiilidioksidipäästöjään 75 prosenttia ja pienentää energiakulujaan 7,5 prosenttia vuoteen 2025 mennessä.

(Kuva Orion Oyj) Orionin tehdaskiinteistöjen pinta-ala Turussa on noin neljä hehtaaria. Uusi lämpöpumppulaitos sijoitetaan keskelle tehdasaluetta.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia