Rokotetutkija Mika Rämet valittiin Oulun yliopiston Vuoden alumniksi

Oulun yliopiston Vuoden alumni 2023 on Suomen rokotetutkimuksen lääketieteellinen johtaja Mika Rämet. Nimitys julkistettiin Oulun yliopistogaalassa perjantaina 10. marraskuuta.

Oulun yliopistoseuran tekemän valinnan perusteena ovat Mika Rämetin merkittävät kansalliset ja kansainväliset ansiot tutkimuksen ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden alalla.

Rämet valmistui Oulun yliopistosta lääketieteen lisensiaatiksi vuonna 1996 ja lääketieteen tohtoriksi vuonna 1998.

Vuonna 2006 hän valmistui lastenlääkäriksi ja seuraavana vuonna neonatologiksi eli vauvojen, vastasyntyneiden ja ennenaikaisesti syntyneiden lasten sairauksiin ja ongelmiin erikoistuneeksi lääkäriksi.

Rämet toimi Oulun yliopiston kokeellisen immunologian professorina vuosina 2008–2012 ja lastentautiopin professorina vuosina 2013–2020.

Sen jälkeen hän siirtyi Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskuksen johtajaksi.

”Poikkeuksellinen huippuosaaja”

”Rämet on edustanut poikkeuksellista huippuosaamista sekä kliinisessä työssä että tutkimuksessa”, sanoo Oulun yliopistoseuran hallituksen puheenjohtaja Eva Maria Raudasoja.

Mika Rämetillä on pitkä kokemus sekä immunologian perustutkimuksesta että rokotekehityksestä, esimerkkinä tuberkuloosirokotteen tutkimus.

Aktiivisesti julkiseen keskusteluun osallistunut Rämet sai vuonna 2022 suomalaisten terveystoimittajien myöntämän Hyvän tiedon omena -palkinnon ja Tampereen yliopiston Yhteiskunnallisen vaikuttavuuden palkinnon.

Oulun yliopistoseura on nimennyt Vuoden alumnin vuodesta 1999 lähtien. Yliopiston ensimmäinen Vuoden alumni oli presidentti Martti Ahtisaari.

(Kuva Oulun yliopisto) Suurelle yleisölle Mika Rämet tuli tutuksi koronapandemian puhjettua. Hän on viime vuosina antanut medialle satoja asiantuntijahaastatteluja.

Lue myös:

Koronan kukistamisessa ratkaiseva rasti on rokote


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

 

P.S. Jos et saa uutiskirjettämme tilaustasi seuraavana torstaina, käy tarkistamassa, onko viesti joutunut roskaposteihin tai johonkin muuhun meiliboksisi alalaatikkoon. Voit sieltä ohjata uutiskirjeet tulemaan jatkossa perille asti.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia