Pohjois-Pohjanmaan Iihin nousee kaksi uutta tuulipuistoa

Iin kuntaan Pohjois-Pohjanmaalle tulee kaksi uutta tuulipuistoa. Puistot rakennuttaa sijoitusyhtiö Exilion Tuuli.

Isokangas-nimiseen tuulipuistoon nousee viisi ja Palokangas-nimiseen kaksitoista voimalaa. 5,9 megawatin voimalat toimittaa Nordex-yhtiö, joka myös vastaa niiden huollosta ja kunnossapidosta.

Voimaloiden tornin korkeus on 159 metriä ja roottorien halkaisija 163 metriä. Voimaloiden arvioitu vuosituotanto on 320 000 megawattituntia, joka vastaa noin 130 000 kerrostalokaksion vuotuista sähköntarvetta.

Tuulipuistojen rakennustyöt käynnistyvät teiden rakentamisella loppuvuoden aikana. Voimaloiden pystytys alkaa kesällä 2024 ja tuotanto vuoden 2025 alussa. Hanke työllistää rakennusaikana kokopäiväisesti noin 60 henkeä.

Investoinnin kokonaisarvo on noin 130 miljoonaa euroa.

Lisää Suomen energiaomavaraisuutta

”Nykyisessä energiatilanteessa koimme erittäin tärkeäksi lisätä uusiutuvan energian investointeja Suomeen. Isokankaan ja Palokankaan tuulipuistot huolehtivat osaltaan kotimaisen sähkön riittävyydestä ja tuotannon omavaraisuudesta”, sanoo Exilionin investointipäällikkö Pasi Valasjärvi.

Exilionin vuotuinen tuotanto on puistojen valmistumisen jälkeen arviolta 1,4 terawattituntia. Määrä vastaa lähes neljää prosenttia uusiutuvan energian tuotannosta Suomessa vuonna 2021.

Vuonna 2019 perustettu Exilion Tuuli on uusiutuvan energian tuotantoon keskittyvä kotimainen yritys, jonka omistavat työeläkeyhtiöt Elo ja Veritas sekä Valtion eläkerahasto. Exilionin toiminnan tuotot ohjataan suomalaisten eläkkeisiin.

(Kuva Exilion) Uusien puistojen valmistuttua Exilion Tuulen omistuksessa on yhteensä 15 tuulipuistoa, joiden yhteenlaskettu teho on 485 megawattia.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia