Professori Tapio Salmelle AIV-palkinto ja Gadd-palkinto

Vuoden 2019 A. I. Virtanen -palkinnon on saanut professori Tapio Salmi Åbo Akademista. Palkinto luovutettiin Salmelle Helsingissä 10. joulukuuta järjestetyssä juhlatilaisuudessa.

Salmi on kaksinkertainen akatemiaprofessori, jonka työ kemiallisen kinetiikan, katalyysin ja kemiallisten reaktorien alalla on nostanut hänet tutkimuksen kansainväliseen eliittiin.

Tapio Salmen tieteellinen tuotanto käsittää pitkälti yli 500 julkaisua. Hän on myös ohjannut reilut 50 väitöskirjaa, ja useat hänen oppilaistaan ovat itsekin nousseet Suomen eturivin kemisteiksi.

Arvostetun AIV-palkinnon jakavat joka toinen vuosi Suomalaisten Kemistien Seura, Ravitsemuksen Tutkimussäätiö ja Biobio-seura.

Palkinto koostuu kunniakirjasta, 10 000 euron rahasummasta ja hopeisesta A. I. Virtanen -mitalista.

Suomen ainoan tiedenobelistin elämäntyötä kunnioittava palkinto myönnetään tunnustukseksi kansainvälisesti korkeatasoisesta tutkimuksesta.

Åbo Akademilta Gadd-palkinto

Åbo Akademi ehti palkitsemaan kemiallisen reaktiotekniikan professorinsa jo 9. joulukuuta.

Turkulaisyliopisto jakoi Tapio Salmelle Gadd-palkinnon, jonka perusteena on kemistin menestyksekäs tutkijanura.

Salmen tutkimus on johtanut läpimurtoihin kemiallisten välituotteiden ja komponenttien tuottamiseksi elintarvikkeiden, terveyttä edistävien aineiden sekä farmaseuttisten tuotteiden valmistuksessa, ÅA kiittää.

Vuonna 1957 syntynyt Tapio Salmi on saanut uransa mittaan monia muitakin arvokkaita tunnustuksia, muun muassa Magnus Ehrnroothin palkinnon, Åbo Akademin kanslerinpalkinnon ja PSE Model-Based Innovation Prize -palkinnon.

(Kuva Åbo Akademi) Tapio Salmi vastaanotti Gadd-palkinnon Turussa 9. joulukuuta.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia