Puhdistetun jäteveden hukkalämpö hyötykäyttöön

Kymen Vesi Oy alkaa hyödyntää puhdistetun jäteveden hukkalämpöä Mussalon puhdistamossa Kotkassa. Haalean veden lämpötila on kahdeksan astetta.

Puhdistetun veden matala lämpö nostetaan lämpöpumpulla korkeammaksi ja hyödynnetään kiinteistöjen ja käyttöveden lämmityksessä.

Uuden lämpöpumppujärjestelmän on toimittanut Calefa Oy.

Lämmitettäviä tiloja ovat laitoksen esikäsittely- ja verstasrakennus, toimisto ja lietteenkuivaustorni. Laitoksessa on lämmitettävää pinta-alaa yhteensä reilut 1 200 neliömetriä.

Mussalon jätevedenpuhdistamo puhdistaa vuosittain noin 11 miljoonaa kuutiota jätevettä.

Hukkalämpöjen hyödyntämisen myötä laitos voi luopua kokonaan maakaasun käytöstä. Laitoksen lämmöntuotanto muuttuu näin hiilineutraaliksi.

Laitoksessa kuluu lämpöä reilut tuhat megawattituntia vuodessa, mikä vastaa 120 omakotitalon vuotuista lämmitystarvetta. Hiilidioksidipäästöjen vähenemä on 215 tonnia vuodessa.

Kymen Veden toimitusjohtajan Jani Väkevän mukaan ympäristöä kunnioittavat, kestävät ratkaisut ovat yksi yrityksen kulmakivistä.

Vuonna 2019 Kymen Vesi hankki käyttöönsä mittavan aurinkosähköjärjestelmän. Myös yhtiön ostama sähkö on sataprosenttisesti vihreää.

(Kuva) Kymen Vesi tavoittelee suunnitelmallisesti hiilineutraaliutta, kertoo toimitusjohtaja Jani Väkevä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia