Sallittu vai kielletty? Tieto löytyy nyt nopeasti Tukesin julkaisemasta biosidien tehoaineiden taulukosta

Tukesin verkkosivuille on lisätty taulukko, joka sisältää tiedot viimeisimmistä hyväksytyistä ja kielteisen päätöksen saaneista biosidien tehoaineista.

Turvallisuus- ja kemikaaliviraston taulukkoon on koottu EU:n biosidiasetuksen mukaisesti hyväksytyt tehoaineet, joita sisältäville valmisteille on haettava valmistelupaa vuosina 2022–2025.

Lisäksi taulukossa on listattu tehoaineet, joista Euroopan kemikaaliviraston Echan biosidivalmistekomitea on antanut lausunnon mutta joista ei ole vielä äänestetty biosidien pysyvän komitean kokouksessa.

Näitä aineita ei siis vielä ole hyväksytty eikä kielletty.

Listauksen tarkoituksena on auttaa yrityksiä seuraamaan, milloin tiettyä tehoainetta sisältävälle biosidivalmisteelle on haettava valmistelupaa tai valmistauduttava sen poistamiseen markkinoilta.

Jos valmiste sisältää myös jotain toista biosidista tehoainetta, jonka arviointi ei ole vielä valmistunut, hakemusta ei tarvitse vielä tehdä.

Tukesin taulukko ei sisällä tietoja tehoaineiden hyväksyntöjen jatkamisista eikä tehoaineiden uusimista koskevista päätöksistä. Nämä tiedot löytyvät Echan ylläpitämästä tehoainerekisteristä.

Linkki Tukesin taulukkoon löytyy täältä.

(Kuva Pixabay) Sallittu! Uudesta taulukosta on helppo tarkistaa biosiditehoaineiden status.


Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Tilaa heti tai viimeistään 31.3.2024, niin osallistut myös kylpylävuorokauden arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia