Särkänniemen huvipuisto jatkaa koronasuojapinnoitusta

Tamperelaisen Särkänniemen huvipuiston kosketuspinnat on tänäkin kesänä päällystetty nanopinnoitteella, joka estää mikrobien leviämistä.

Pinnoitteella käsiteltiin heinäkuussa muun muassa huvilaitteet ja turvakaaret, jonotusalueet, wc-tilat sekä ravintoloiden tiskit, pöydät ja tuolit.

Nanoksi Finland Oy:n niille ruiskuttama valokatalyysipinnoite tappaa yli 98 prosenttia viruksista, bakteereista, homeista ja sienistä. Ihmisille pinnoite on vaaraton.

Itsedesinfioituva pinnoite aktivoituu normaalissa huonevalossa.

”Fotonit-pinnoite helpottaa pintojen puhtaanapitoa ja estää koronavirusten lisäksi myös muiden pöpöjen, kuten vatsatautien, leviämistä, mikä on meille tärkeää”, sanoo Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

Särkänniemen kosketuspinnat käsiteltiin ensimmäisen kerran ensimmäisen pandemiavuoden 2020 kesäkuussa, kun huvittelukohteet saivat koronasulun jälkeen avata porttinsa yleisölle.

”Olemme olleet yhteistyöhön Nanoksin kanssa hyvin tyytyväisiä, ja jatkamme vuosittaisia pinnoituksia edelleen, vaikka korona-ajan hygieniavaatimuksia onkin yhteiskunnassa löyhennetty.”

Taustalla Tampereen yliopiston tutkimustyö

Pinnoitusaineen valmistaa Nanoksin tytäryhtiö, Tampereen yliopistossa tehdystä tutkimustyöstä ponnistava nanoteknologian startup Plasmonics Oy.

Yritysten maaliskuussa 2022 tapahtunut fuusio tähtää nopeampaan murtautumiseen kansainvälisille markkinoille.

Nanoksin myyntijohtajan Jukka Laksin mukaan valokatalyysipinnoite sopii monenlaisiin materiaaleihin kivestä ja metallista puuhun, keraameihin ja tekstiileihin.

Paikoissa, joita ei juuri kosketella, pinnoite on hyvinkin pitkäikäinen. Kulutukselle alttiit pinnat on kuitenkin hyvä käsitellä joka vuosi.

”Pitkäaikainen yhteistyö Särkänniemen kanssa on meille kunnia-asia. Olemme suurelta osin tamperelainen yritys, ja Fotonit-pinnoitteemme on täällä kehitetty”, Laks sanoo.

Päivi Ikonen

(Kuva Särkänniemi Oy) Särkänniemen huvilaitteet saivat viimeisimmän pinnoitekäsittelynsä heinäkuussa 2022.

Aiheesta aiemmin:

Suomalaisyrityksen tehopinnoite torjuu koronaa huvipuistoissa

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia