Satu Kosonen-Kaija aloittaa Borealis Polymersin toimitusjohtajana

Muoviyhtiö Borealis Polymers Oy on saanut uuden toimitusjohtajan. Tehtävään nimitettiin 1. helmikuuta 2023 kemiantekniikan diplomi-insinööri Satu Kosonen-Kaija.

Reilun viiden vuoden ajan yrityksen toimitusjohtajana työskennellyt Salla Roni-Poranen jää eläkkeelle toukokuussa 2023.

Kosonen-Kaija aloitti Borealiksen edeltäjäyritys Neste Chemicalsin palveluksessa vuonna 1990. Sen jälkeen hän on toiminut paikallisen ja kansainvälisen tason johtotehtävissä useissa tuotannollisissa ja kaupallisissa rooleissa. Viimeisimpänä hän on työskennellyt polyolefiinien kaupallisen keskuksen vetäjänä Borealis-konsernissa.

”Olen tyytyväinen, että Satu Kosonen-Kaija, joka tuo laaja-alaisen kokemuksen erilaisista rooleista niin Borealikselta kuin yhteisyritys Borougesta, ottaa vastaan Suomen Borealiksen toimitusjohtajan tehtävän”, sanoo polyolefiinituotantojen johtaja Bob Wullaert.

”Toivotan hänelle kaikkea hyvää uudessa roolissa.”

”Porvoon Borealis on iso ja tärkeä toimipaikka”

Satu Kosonen-Kaija kertoo ottavansa tehtävän vastaan suurella innolla.

”Porvoon Borealis on iso ja tärkeä toimipaikka, jolla on edessään hieno tulevaisuus. Jatkamme toimintojen kehittämistä kohti kestävää tulevaisuutta yhdessä ammattitaitoisen ja sitoutuneen henkilöstömme sekä yhteistyökumppaneidemme kanssa”, Kosonen-Kaija sanoo.

Tuotantotoimintojen ja peruskemikaalien konsernijohtaja Wolfram Krenn kiittelee Kosonen-Kaijan edeltäjää.

”Haluan kiittää Salla Roni-Porasta hänen erinomaisesta panoksestaan ja pitkäaikaisesta, lähes 40 vuoden mittaisesta sitoutumisestaan Borealikseen ja sen edeltäjäyrityksiin erilaisissa rooleissa niin tuotannossa kuin tutkimuksessa ja kehityksessäkin”, Krenn sanoo.

Salla Roni-Poranen on toiminut myös useissa merkittävissä luottamustehtävissä, kuten Kemianteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtajana ja Elinkeinoelämän Keskusliiton EK:n jäsenenä.

(Kuva Borealis) Satu Kosonen-Kaija saa Porvoossa johdettavakseen seitsemän tuotantolaitosta, joissa syntyy muun muassa olefiineja, polyeteeniä ja polypropeenia. Henkilöstöä Borealis Polymers Oy:ssä on noin 900.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken yhden yön kylpyläloman kahdelle.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia