SGS aloittaa kasvomaskien testauksen Suomessa

Tarkastus- ja testausyritys SGS ryhtyy testaamaan kirurgisia suu-nenäsuojuksia, hengityksensuojaimia ja kankaisia kansanmaskeja Helsingissä.

Yhtiö rakentaa toimintaa varten uuden laboratorion Pitäjänmäkeen, jonne sille on varattu tilat SGS:n muiden Helsingin-laboratorioiden yhteyteen.

Uusi testauslaboratorio starttaa kuluvan vuoden viimeisen kvartaalin aikana, ja sen toiminta on täydessä laajuudessaan vuoden 2021 alussa. Laboratorio työllistää alkuvaiheessa viisi asiantuntijaa.

Laboratorio palvelee suomalaisten valmistajien, maahantuojien ja viranomaisten lisäksi myös muun Euroopan ja lähialueiden teollisuutta.

Mukana Työterveyslaitoksen osaamista

SGS:llä on Suomessa jo ennestään kokemusta henkilönsuojainten testaamisesta, sillä yritys osti Työterveyslaitoksen (TTL) suojainpalveluiden liiketoiminnan vuonna 2019.

TTL osallistuu uuden laboratorion suunnitteluun ja käynnistämiseen ja hyödyntää sitä jatkossa omissa hengityssuojainten tutkimushankkeissaan.

”Se, että SGS valitsi juuri Suomen testauslaboratorion sijoituspaikaksi, on tietysti hyvä uutinen meille yrityksenä, mutta se on hyvä uutinen myös Suomelle”, sanoo SGS:n Suomen ja Skandinavian yritysten toimitusjohtaja Mika Richardt tiedotteessa.

”Me uskomme, että paikallinen testausmahdollisuus edesauttaa myös teollisuuden liiketoiminnan kehittymistä paikallisesti.”

SGS on maailman johtava tarkastus-, verifiointi-, testaus- ja sertifiointiyritys, joka työllistää yli 89 000 henkeä reilussa 2 600 toimipaikassa ja laboratoriossa eri maissa.

SGS Finland muodostuu kahdesta yrityksestä eli SGS Finland Oy:stä ja SGS Fimko Oy:stä, joissa työskentelee yhteensä noin 230 asiantuntijaa.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia