St1 myy Suomen-tuulivoimansa ja satsaa Pohjoismaihin

Energiayhtiö St1 luopuu nykyisestä tuulivoimakapasiteetistaan Suomessa. Samalla yhtiö laajentaa tuulivoimatuotantoaan Pohjoismaihin.

St1 Nordic Oy:n ja S-Voiman puoliksi omistama teollisen tuulivoiman tuotantoyhtiö TuuliWatti on päätöksen myötä aloittanut jakautumisprosessin kahdeksi yhtiöksi.

Prosessissa St1 myy oman tuulivoiman tuotantokapasiteettinsa ja kehityshankkeensa Exilion Tuuli Ky:lle, jonka omistajia ovat suomalaiset työeläketoimijat.

Liiketoimintakaupan loppuun saattaminen edellyttää kaupan ehtojen toteutumista. Prosessin on arvioitu vievän vähintään kolme kuukautta.

St1:n ja Exilion Tuulen välinen kauppa käsittää 315 megawatin tuotantokapasiteetin, joka koostuu useista tuulipuistoista.

Kauppaan kuuluvien kehityshankkeiden kapasiteetti on 475 megawattia.

St1 jatkaa puistojen operointia ostajan lukuun.

”Pohjoisen tuulivoimalla tulee olemaan merkittävä rooli vauhdilla kasvavan uusiutuvan sähkön tarpeen tuotannossa”, sanoo St1 Nordic Oy:n toimitusjohtaja Henrikki Talvitie tiedotteessa.

”St1 on pohjoismainen energiayhtiö ja tavoittelemme strategiamme mukaisesti merkittävää tuotantokapasiteettia pohjoismaisilla tuulivoimamarkkinoilla. Kaupalla haluamme vapauttaa pääomaa uusiin teollisen tuulivoiman investointeihin.”

St1:llä on käynnissä useita tuulivoimahankkeita Norjassa ja Ruotsissa. Pisimmälle on ehtinyt 800 megawatin Davvin tuulipuistoprojekti Itä-Finnmarkin pohjoisosassa Norjassa.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia