Stora Ensolta uusi kestävä kartonki ruokapakkauksiin

Stora Enso on kehittänyt uudenlaisen kolmikerroksisen pintakartongin, joka on tarkoitettu muun muassa elintarviketuotteiden ja verkkokaupan pakkauksiin.

Uutuus soveltuu etenkin pakkauksiin, jotka edellyttävät materiaalin puhtautta ja tavallista parempaa kestävyyttä.

”Kartonki tehdään tuoreesta puukuidusta ja se on jopa kymmenen prosenttia muita markkinoilla olevia pintakartonkeja lujempaa”, kertoo Stora Enson Containerboard-liiketoimintayksikön johtaja Henna Pääkkönen-Alvim.

Aaltopahvin pintakartonkia ryhtyy valmistamaan yhtiön Oulun-paperitehdas, jonka muutostyöt ovat jo alkaneet. Kartonkituotanto käynnistyy tehtaassa loppuvuodesta. Suunniteltu vuosikapasiteetti on 450 000 tonnia.

Kehitysinvestoinnin kokonaisarvo on 350 miljoonaa euroa.

Yhdestä männystä 7 000 mansikkarasiaa

Oulun kartonki on Pääkkönen-Alvimin mukaan parhaimmillaan tuoretuotteiden sekä rasvaisten tai kosteiden elintarvikkeiden pakkauksissa. Se sopii hyvin esimerkiksi mansikoiden pakkaamiseen.

”Yhdestä keskikokoisesta harvennusmännystä saa noin 7 000 mansikkarasiaa. Määrä korvaa 65 kiloa muovia perinteisissä muovirasioissa.”

Uutuuskartonki voidaan kierrättää jopa seitsemään kertaan.

(Kuva: Stora Enso) Esimerkki tuotteesta, jonka pintakartonkia Oulussa vastedes valmistetaan, on mansikkarasia, jonka Stora Enso toi Suomen markkinoille kuluvana kesänä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia