Stora Enson kuitukansi korvaa salaattipakkauksen kertakäyttömuovia

Euroopan johtava takeaway-salaattibaariyritys Picadeli korvaa kulhojensa kertakäyttöiset muovikannet kierrätettävillä kuitukansilla.

Kannet tehdään metsäjätti Stora Enson muotoonpuristetusta PureFiber-kuidusta. Biohajoavat kannet ovat kokonaan muovittomia.

Innovaatio vähentää Picadelin muovijätteen määrää noin 120 tonnin verran vuodessa.

”Salaattikulhon kansi on hyvä esimerkki päivittäisestä kertakäyttömuovituotteesta, jonka korvaaminen uusiutuvalla vaihtoehdolla voi vaikuttaa merkittävästi ilmastojalanjälkeen”, sanoo Stora Enson Formed Fiber -yksikön johtaja Sohrab Kazemahvazi.

Kierrätystuote syntyy uusiutuvalla energialla

Pakkauksiin kuluu noin 40 prosenttia maailman muoveista, joista suurin osa on valmistettu fossiilisista öljyistä. Stora Enson kuitukannen hiilijalanjälki on jopa 75 prosenttia pienempi kuin vaihtoehtoisilla materiaaleilla, esimerkiksi muovilla tai sokeriruo’olla.

Kannet ja muut PureFiber-tuotteet valmistetaan puupohjaisesta kuidusta uusiutuvalla energialla. Ne eivät sisällä per- ja polyfluorialkyyliyhdisteitä (pfas) eivätkä muita huonosti maatuvia kemikaaleja.

PureFiber-kuitu sopii materiaaliksi salaatti- ja muiden elintarvikepakkausten lisäksi esimerkiksi kuppeihin ja lautasiin.

Stora Enson mukaan muotoonpuristettua kuitua voidaan käyttää muovipakkausten korvaamiseen myös muilla aloilla, kuten elektroniikka- ja kosmetiikkateollisuudessa.

(Kuva Picadeli) Picadelin salaattibaareja toimii noin 2 000 myymälässä Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Mukaan otettavat salaatit myydään vastedes pakkauksissa, jotka suljetaan kuitukannella.


 

Tilaa Kemia-lehti loppuvuodeksi 2022 ja auta Ukrainaa!

  • Tilaa itsellesi tai lahjaksi läheiselle – 66 euroa.
  • Kannusta koululaista tai opiskelijaa lehtilahjalla – 44 euroa.
  • Kiitä opettajaa ja lahjoita lehti kouluun – 18 euroa.
  • Lahjoitamme puolet tilausmaksusta ukrainalaisten auttamiseen Pelastakaa Lapset ry:n kautta.

Katso lisätiedot ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia