Suomalainen älyneula lähdössä Euroopan markkinoille

Tamperelaisen teknologiayhtiön Injeqin kehittämälle älyneulalle on myönnetty CE-sertifiointi.

Neula on luokassaan yksi ensimmäisistä suomalaistuotteista, jotka ovat saaneet EU:n uuden, erittäin vaativien lääkinnällisten laitteiden MDR-asetuksen mukaisen sertifioinnin.

Laitteen CE-sertifiointi mahdollistaa sen myynnin aloittamisen.

”CE-sertifiointi on lääkinnälliselle laitteelle käytännössä myyntilupa. Olemme nyt päässeet käynnistämään valmistelemamme tuotteen kaupallistamistoimenpiteet Euroopassa, ja ensimmäiset toimitukset Saksaan on jo tehty”, kertoo yrityksen hallituksen puheenjohtaja Tommi Rasila tiedotteessa.

Innovaation idea on, että neula tietää, missä sen kärki menee. Tämä helpottaa vaativia pistoja tekevien lääkäreiden työtä ja edistää samalla potilasturvallisuutta.

Auttaa leukemialasten hoitoa

Älyneulan ensimmäinen kaupallinen sovellus on tarkoitettu lumbaalipunktioihin. Punktioissa otetaan näyte selkäydinnesteestä tai annostellaan lääkeainetta selkäydinkanavaan. Neula tunnistaa, milloin sen kärki osuu selkäydinnesteeseen.

Yksi neulan keskeinen käyttökohde ovat leukemiaa sairastavien lasten hoitopistot. Injeq pyrkii ensi vaiheessa saamaan neulansa osaksi normaalia hoitokäytäntöä leukemialasten ja vastasyntyneiden hoidossa Euroopassa.

Yhtiö aikoo ensimmäisen vuoden aikana tavoitella referenssikäyttäjiä etenkin maanosan johtavista yliopistosairaaloista.

Jatkossa suomalaisyrityksen tavoitteena on viedä älyneula rutiinikäyttöön helpottamaan aikuisten haastavia lumbaalipunktioita ja myöhemmin myös muita vaativia pistoja ensin Euroopassa ja sitten muualla maailmassa.

(Kuva Injeq) Älyneula kertoo lääkärille, missä sen kärki on. Tämä helpottaa vaativien pistojen tekemistä.


 

Tartu Kemia-lehden tilaustarjouksiin:

  • Tilaa itsellesi tai lahjaksi läheiselle – 69 euroa. Hintaan kuuluu sähköinen näköislehti, jota on helppo lukea ja jakaa.
  • Kannusta koululaista tai opiskelijaa lehtilahjalla – 49 euroa
  • Kiitä opettajaa ja lahjoita lehti kouluun – 19 euroa

Katso lisätiedot ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia