Suomalainen meritieto koottiin yhteen paikkaan

Suomalaiseen meritietoon pääsee nyt käsiksi yhdestä verkko-osoitteesta. Useiden tutkimuslaitosten tuottama tieto on koottu Itämeri.fi-sivustoon.

Huhtikuun alussa avattu sivusto on kolmen vuoden suururakan tulos.

Suomessa on kerätty tietoja ja aineistoja Itämerestä vuosikymmeniä, mutta vain osa materiaalista on ollut saatavilla julkisesti. Nyt aineistot ovat avoinna kaikille.

”Palvelu on kansainvälisestikin merkittävä kokonaisuus”, iloitsee merikeskuksen johtaja Paula Kankaanpää Suomen ympäristökeskuksesta.

Luonnosta yhteiskunnallisiin kytköksiin

Itämeri.fi-palvelussa voi tutustua muun muassa Itämeren luontoon ja sen muutoksiin, merentutkimukseen ja tutkijoiden työhön sekä Itämeren yhteiskunnallisiin kytköksiin.

Sivusto tarjoaa tietoa myös meriasioiden parissa toimiville ammattiryhmille, kuten opettajille, merialuesuunnittelun ammattilaisille ja toimittajille.

Palvelu toimii aluksi suomeksi ja ruotsiksi, myöhemmin myös englanniksi.

Tiedon tuottajia ovat Suomen ympäristökeskuksen lisäksi muun muassa Geologian tutkimuskeskus, Ilmatieteen laitos, Luonnonvarakeskus, Metsähallitus, Museovirasto ja Turun yliopiston Brahea-keskus.

Palvelun rakentamista on rahoittanut Euroopan meri- ja kalatalousrahasto.

(Kuva Scanstockphoto) Helsinkiä kutsutaan usein Itämeren tyttäreksi. Taustalla Suomenlinna, yksi Unescon maailmanperintökohteista.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia