Suomalaisteknologia mittaa verinäytteestä perusmerkkiaineet ja tekee samalla myös riskiarvion usealle krooniselle sairaudelle. Kuva: Nightingale Health.

Suomalaisen Nightingale Healthin verianalytiikan teknologia etenee Kaakkois-Aasian markkinoilla

Suomalaisyhtiö on saanut lääkinnällisiä laitteita ja muita terveydenhuollon laitteita säätelevän viranomaisen hyväksynnän Singaporessa.

Nightingale Healthin ensimmäinen viranomaishyväksyntä Singaporessa kattaa kahdeksan terveydenhuollossa yleisesti käytettyä veren merkkiainetta.

Aineet ovat kokonaiskolesteroli, hdl-kolesteroli, ldl-kolesteroli, triglyseridit, apolipoproteiini A1, apolipoproteiini B, glukoosi ja kreatiniini.

Nightingale solmi loppuvuonna 2023 yhteistyösopimuksen Singaporen johtavan diagnostiikkapalvelujen tarjoajan Innoquest Diagnosticsin kanssa.

Sopimuksen myötä suomalaisyhtiön teknologia tuodaan saataville Kaakkois-Aasiaan.

Tuore viranomaishyväksyntä on tärkeä askel kohti Nightingalen verianalyysipalveluiden kaupallista lanseeraamista alueella.

Tarkka ja kattava analyysi

Nightingalen mukaan Singaporen tiukkojen sääntelyvaatimusten täyttäminen osoittaa, että sen teknologia on yhtä tarkka kuin muut laajasti käytettävät mittausmenetelmät.

Lisäksi Nightingalen verianalyysi on kattavampi kuin perinteiset verikokeet, sillä se tuottaa merkkiainetulosten lisäksi samasta verinäytteestä samalla mittauksella myös riskiarvion usealle krooniselle sairaudelle.

”Teknologiamme on jo käytössä Suomessa säännöllisesti tehtävissä terveystarkastuksissa kattaen 30 prosenttia suomalaisesta työikäisestä väestöstä”, kertoo Nightingalen toimitusjohtaja Teemu Suna tiedotteessa.

”Ensimmäinen viranomaishyväksyntä Singaporessa on osoitus siitä, että ainutlaatuisen teknologiamme korkea laatu ja suorituskyky tunnustetaan viranomaisten toimesta kansainvälisesti.”

Nightingalella on terveydenhuolto- ja tutkimusasiakkaita liki 30 maassa. Yhtiön teknologiaa hyödynnetään monissa johtavissa terveyshankkeissa, kuten UK Biopankissa, ja sitä on käytetty yli 450 vertaisarvioidussa tutkimuksessa.

Aiheesta aiemmin:

Verianalyysi ennakoi krooniset sairaudet


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla kylpylävuorokauden arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia