Suomalaisinnovaatio etsii olennaiset tiedot kaivosten ympäristömittausten sumasta

Jyväskyläläinen FinMeas Oy on kehittänyt pato- ja ympäristötarkkailujärjestelmän, joka tarjoaa kaivoksille alan ensimmäisen ratkaisun mittausdatan hallintaan ja raportointiin.

Järjestelmä on jo otettu käyttöön useassa kotimaisessa kaivoksessa. Yhtiö käy parhaillaan keskusteluja myös kansainvälisten kaivosten kanssa.

Kaivoksissa tehdään valtavasti mittauksia patoalueilla ja ympäristössä. FinMeasin järjestelmä kerää, hallitsee ja raportoi dataa automaattisesti.

Järjestelmän visualisointien avulla kaivokset saavat suuresta datamäärästä esiin tärkeimmän informaation helposti ymmärrettävässä muodossa.

Kaivosten on näin helppo seurata raja-arvoja ja kokonaistilannetta ja ehkäistä mahdollisesti kehittymässä olevat ongelmat ennalta.

Olennaiset ympäristöhavainnot voidaan jakaa automaattisesti myös sidosryhmille, mikä tukee kaivosten avointa viestintää.

”Järjestelmää on ollut ilo kehittää läheisessä yhteistyössä kaivosalan toimijoiden kanssa”, kertoo FinMeasin toimitusjohtaja Sami Ylönen.

”Olen tyytyväinen siihen, miten hienosti yhteistyö on sujunut ja miten hyvin järjestelmä on otettu vastaan.”

FinMeas on geoteknisten ja ympäristön riskien hallinnan prosessien automatisoinnin asiantuntijayritys, jonka alaa ovat erilaiset monitorointiratkaisut sekä datan analytiikka ja jatkojalostaminen.

(Kuva Pixabay) Uusi järjestelmä seuraa kertyvää mittausdataa ja hakee nopeasti olennaisimman tiedon kaivosten käyttöön.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia