Suomalaiskeksintö tekee pilleistä biohajoavia

Metsäjätti Stora Enso ja ”muovittoman muovin” kehittänyt startup-yritys Sulapac ovat suunnitelleet yhdessä uusiutuvan, biohajoavan juomapillin. Ympäristöä säästävä pilli on vaihtoehto perinteisille muovipilleille.

Pillit valmistetaan Sulapacin keksimästä biokomposiittimateriaalista, joka sisältää puuta ja luonnollisia sidosaineita. Materiaali voidaan kierrättää teollisessa kompostoinnissa, ja jos se päätyy mereen, se hajoaa siellä itsestään.

”Tämä on Stora Ensolle merkittävä askel ja myös osoitus pitkäaikaisesta sitoumuksestamme korvata vähitellen uusiutumattomia materiaaleja uusiutuvilla ratkaisuilla”, toteaa Stora Enson kuluttajakartonkien divisioonaa johtava Annica Bresky.

Sulapacin materiaali soveltuu käytettäväksi muovituotteiden nykyisillä tuotantolinjoilla, joten pillien valmistukseen ei tarvita erityisratkaisuja. Kumppanusten tavoitteena on saada mikromuovittomat pillit kaupallisesti saataville vuoden 2019 toisella neljänneksellä.

”Muovipillejä valmistetaan ja kulutetaan viikoittain miljardeja kappaleita. Meidän pillimme voi muuttaa markkinaa perusteellisesti”, uskoo Sulapacin perustaja ja toimitusjohtaja Suvi Haimi.

 

(kuvassa) Ekologinen ja tyylikäs suomalaisuutuus. Täysin muovittomat pillit eivät jätä luontoon minkäänlaista jälkeä, vaikka sinne päätyisivätkin.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia