Suomalaisyritykselle WHO:n miljoonarahoitus lastenlääkkeiden kehitykseen

Turkulainen lääkeannosteluteknologia- ja lääkekehitysyritys DelSiTech Oy on saanut merkittävän rahoituksen lasten lääkityksen parantamiseen kehittyvissä maissa.

Miljoonarahoituksen myönsi maailman terveysjärjestön WHO:n alainen Unitaid-organisaatio,

Tuotekehitysrahoitus on osa järjestön UnitaidExplore-ohjelmaa, jonka tarkoituksena on edistää uusien lääkeannosteluteknologioiden käyttöönottoa pieni- ja keskituloisisten maiden lasten lääkehoidossa.

Näissä maissa lapset kärsivät monista kansansairauksista, kuten hiv-infektiosta, malariasta ja tuberkuloosista, joita hoidetaan pääasiassa aikuisille kehitetyillä lääkkeillä. Lääkkeet eivät läheskään aina sovellu sellaisinaan lapsipotilaille.

Rahoituksen turvin DelSiTech vie yhden tai kaksi lapsille tarkoitettua lääketuotetta kliiniseen lääkekehitysvaiheeseen asti.

Pullonkaulat pois

Yhtiön toimitusjohtajan Lasse Leinon mukaan kehittyvien maiden lapset ovat kaikkien heikoimmassa asemassa terveydenhuollossa.

”DelSiTechin teknologian avulla voimme tuoda lääkehoitoon ratkaisuja, joilla poistetaan lapsipotilaiden lääkityksen pullonkauloja”, Leino sanoo.

Ongelmat voivat liittyä esimerkiksi lääkkeen makuun tai annoskokoon. Pulmana voi myös olla lääkkeen saatavuus, toistuvan annostelun tarve tai esimerkiksi hiv-lääkkeiden aiheuttama leimaantuminen.

”Pitkäaikaisesti lääkettä vapauttava tuote poistaa monia näitä haasteita.”

DelSiTech Oy:n kehittämä ja kaupallistama lääkeannosteluteknologia perustuu yhtiön patentoituun biohajoavaan silikapohjaiseen biomateriaaliin.

Yhtiö lisensoi teknologiaansa maailmanlaajuiseksi. Lisäksi se tarjoaa tuotekehityspalveluja ja lääkeannosteluratkaisuja muille alan toimijoille

Yritys työllistää noin 35 henkeä, ja sen liiketoiminta on ollut voitollista jo useita vuosia.

(Kuva) DelSiTech kehittää uusia lääkkeitä omissa moderneissa laboratorioissaan Turussa. Vasemmalta analytiikkajohtaja Marceline Akieh-Pirkanniemi, toimitusjohtaja Lasse Leino ja analyytikko Pingping Su.

Kerro Kemiamedian toimitukselle mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia