Suomalaisyritykset kehittivät ekomateriaalin 3d-tulostukseen

3d-tulostukseen erikoistunut Maker3D ja biopohjaisia materiaaleja valmistava Brightplus ovat kehittäneet uuden ekologisen tulostusmateriaalin.

Materiaali koostuu uusiutuvista raaka-aineista ja teollisuuden sivuvirroista, jotka on muokattu vihreään kemiaan perustuvan teknologian avulla funktionaaliseksi polymeeriksi.

Uudet BrightBio-nimiset filamentit sisältävät muun muassa Oulun alueelta saatavaa biotuhkaa. Filamenttien värjäykseen on käytetty Natural Indigo Finlandin tuottamia luonnon väriaineita, esimerkiksi värimorsinkoa.

Ekologinen vaihtoehto pla:lle ja petg:lle

Uudella toiminnallisella materiaalilla voidaan korvata fossiilipohjaisia 3d-tulostusmateriaaleja, kuten pla- ja petg-muoveja.

Sitkeät, helposti tulostuvat filamentit ovat myös biohajoavia, joten niistä ei jää ympäristöön mikromuovia.

”Meiltä on jo pidempään kyselty 3d-tulostuspalvelumme projekteissa mahdollisimman ekologisia ratkaisuja”, taustoittaa uuden tuotteen kehitystä Maker 3D:n toimitusjohtaja Jarkko Lohilahti.

Brightplus Oy:n toimitusjohtajan Milja Hannu-Kuuren mukaan uusi materiaali on ennakkotesteissä saanut kiitosta erityisesti funktionaalisuudestaan.

Hannu-Kuure kertoo, että filamenttien kehitystyö jatkuu edelleen, ja materiaalin raaka-aineeksi etsitään lisää erilaisia sivuvirtoja.

(Kuva Brightplus) Uudet biopohjaiset tulostusmateriaalit tulevat markkinoille marraskuussa.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia