Pientislaamo The Helsinki Distilling Company on kehittänyt ensimmäisen suomalaisen kirkkaan alkoholittoman tisleen.
Helsinki Nolla -nimistä alkoholitonta juomaa voi käyttää ginin tapaan, neuvovat yrityksen tislaajamestari Mikko Mykkänen ja master blender Kai Kilpinen.
Heidän mukaansa uutuus sopii erityisesti juomasekoituksiin ja drinkkeihin. Tuote on tarkoitettu etenkin niille, jotka välttävät alkoholia mutta haluavat kuitenkin nauttia cocktaileja.
Täysin alkoholittomien juomien lisäksi Nolla-tislettä voi käyttää vähäalkoholisissa cocktaileissa korvaamalla sillä osa alkoholista.
Helsinki Nollan maku on peräisin katajanmarja- ja muista mauste- ja yrttitisleistä. Ne sekoitetaan yhtiön omalla reseptillä ja valmistusmenetelmällä.
Pääkaupungin Kalasatamassa toimiva yritys on voittanut tisleillään kilpailuja ympäri maailmaa. Mikko Mykkänen sai vuonna 2018 Euroopan innovatiivisimman tislaajan tittelin artesaanitislauksen Destille Berlin -kilpailussa.
(Kuva Rodolfo Rubio) Alkoholittoman tisleen tuotantoprosessin kehittäminen oli vuoden urakka, Mikko Mykkänen ja Kai Kilpinen kertovat.