Tampereen Tieteen päivillä puhutaan rokotusepäilyistä

Miksi osa kansalaisista suhtautuu epäluuloisesti rokotteisiin? Mitä hyötyjä ja mitä riskejä rokotteilla on? Mikä rooli asiantuntijoilla on rokotekeskustelussa?

Näitä asioita pohditaan Tieteen päivillä, jotka pidetään Tampereella 22.–23. tammikuuta. Koronatilanteen takia koko tapahtuma järjestetään virtuaalisena verkossa.

Lauantain Rokotusepäröinnillä on monet kasvot -sessiossa aiheesta puhuvat muun muassa ylilääkäri Hanna Nohynek Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta ja psykologian dosentti Anna Soveri Turun yliopistosta.

Tampereen yliopiston tutkija Johanna Vuorelma ja Helsingin yliopiston professorit Esa Väliverronen ja Katja Valaskivi jatkavat teemaa keskustelemalla koronakriisin opetuksista ja luottamuksesta tieteeseen ja asiantuntijoihin.

Luupin alla myös hyvä ja paha tieto

Kaiken tiedon vapaa liikkuvuus ja välitön siirtyminen ympäri maapallon ei olekaan osoittautunut pelkästään siunaukseksi.

Kuinka varmistaa, että tiedon valtatie ei tuota harhaluuloa ja vastakkainasetteluja vaan ymmärrystä ja sivistystä?

Tiedon käsityksen rajua muutosta parin viime vuosikymmenen aikana käsittelee lauantaisessa puheenvuorossaan Poliisiammattikorkeakoulun rehtori, analyyttisen kemian tohtori Kimmo Himberg.

Hänen keskustelukumppaninaan on VTT:n johtava tutkija Mika Nieminen, joka pohdiskelee muun muassa sitä, voiko tieteellinen ja teknologinen tieto koskaan olla yhteiskunnallisen käytön kannalta neutraalia.

Levittääkö 5G-verkko viruksia?

”5G-verkko levittää koronaa ja rokotuksissa ihmisiin istutetaan mikrosiruja.” Ovatko salaliittoteoriat vain foliohattujen harmitonta hölynpölyä vai voivatko ne olla myös aidosti vaarallisia?

Aihetta käsittelee perjantaina 22. tammikuuta Tampereen yliopiston tutkija Elina Tolonen, jonka esitys on suunnattu erityisesti nuorille.

Myös päivän muu ohjelma on omistettu ensisijaisesti peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille.

Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet kertoo heille koronarokotteen kehittämisestä ja somevaikuttajana tunnettu lääkäri Anni Saukkola terveyteen liittyvistä aiheista.

Nuorten lisäksi esityksiä voivat vapaasti seurata kaikki muutkin kiinnostuneet.

Tampereen Tieteen päivien koko ohjelmaan voi tutustua täällä.

(Kuva) Miksi ilmainen koronarokote ei kelpaa kaikille? Mikä rokotuksissa pelottaa? Vastauksia etsitään Tieteen päivillä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia