Nevel panostaa merkittävästi digitalisaatioon, ja käytössä olevan digitaalisen alustan avulla voidaan parantaa energia- ja materiaalitehokkuutta.

Teollisuus tarvitsee päästötöntä, toimintavarmaa ja kilpailukykyistä energiaa

Toimitusvarmuuden ja kustannustehokkuuden lisäksi tulevaisuuden päästövaatimukset ohjaavat teollisuusyrityksiä etsimään ympäristöystävällisiä energiaratkaisuja.

Myös kemianteollisuudella on merkittävä rooli ilmastohaasteiden ratkaisijana. Siirtymä pois fossiilisista polttoaineista vaatii yrityksiltä investointeja ja resurssitehokkaita ratkaisuja.

Aika toimia on nyt, sillä seuraavien vuosien aikana tehdään ne investoinnit, jotka ratkaisevat, toteutuuko kemianteollisuuden tavoite ilmastopositiivisesta ja hiilineutraalista toiminnasta vuoteen 2045 mennessä.

”Muutoksesta on tulossa elinehto yrityksien kilpailukyvylle, ja me Nevelillä autamme rakentamaan muutoskarttoja kohti hiilineutraalia tulevaisuutta”, kertoo Nevelin kemianteollisuustiimin Jyrki Eurén.

”Kumppanina kehitämme asiakkaillemme heidän tarpeisiinsa parhaiten sopivat teknologiset ratkaisut, olipa kyse päästöjen tai kustannusten vähentämisestä tai kiertotalouden edistämisestä.”

Vastuulliset ja resurssitehokkaat energiaratkaisut

Hiilineutraaliustavoitteeseen pääseminen edellyttää päästötöntä ja hinnaltaan kilpailukykyistä energiaa. Nevelin kestävät energia- ja kiertotalousratkaisut sopivat hyvin kemianteollisuuden tarpeisiin. Nevel auttaa yrityksiä parantamaan energiatehokkuutta ja löytämään uusia tapoja hyödyntää hukkalämpöä ja prosesseissa syntyviä materiaalisivuvirtoja.

Kemianteollisuus kuluttaa myös suuria määriä vettä tuotantoprosessien eri vaiheissa. Tehokas vedenkäsittelyprosessi on välttämättömyys alan yrityksille.

Nevel kehittää jäteveden puhdistukseen uusia lähestymistapoja, joilla varmistetaan tiukentuvien ympäristösäännösten noudattaminen. Samalla mahdollistetaan jäteveden sisältämien arvokkaiden materiaalien ja mineraalien talteenotto.

Nevelin kestävät energia- ja kiertotalousratkaisut sopivat hyvin kemianteollisuuden tarpeisiin muutoksessa kohti hiilivapaata tulevaisuutta.

Energiahyödykkeitä palveluna – ”Investoimme asiakkaamme puolesta”

Tarvittavan energiainfrastruktuurin suunnittelu ja toteutus ei ole useimpien teollisuusyritysten ydinosaamista. Siksi yritysten on kannattavaa keskittyä omaan liiketoimintaansa ja antaa luotettavan kumppanin ottaa vastuu energiantuotannosta ja sivuvirtojen hyödyntämisestä.

Nevelin asiakaskeskeisyys ja vahva osaaminen takaavat parhaat asiakkaan tarpeisiin suunnitellut ratkaisut, joiden avulla saavutetaan alhaisemmat tuotantokustannukset, merkittävät päästövähennykset sekä resurssien tehokas käyttö.

”Investoimme asiakkaidemme puolesta, jotta yritykset voivat parantaa kilpailukykyään vapauttamalla pääomaa ydinliiketoimintaansa. Toimimme asiakkaan tukena energia-asioissa koko kumppanuuden ajan, olemassa olevaa jatkuvasti kehittäen”, Jyrki Eurén summaa.

 

Nevel lyhyesti

· Nevel tarjoaa kestäviä energia- ja kiertotalousratkaisuja

· Yhtiö toimii lähes 100 teollisuusasiakkaan energiakumppanina

· Toimintaa Suomessa, Ruotsissa ja Virossa 190 asiantuntijan voimin

· Nevel omistaa ja operoi 130 energiatuotantolaitosta

· Liikevaihto on noin 115 miljoonaa euroa vuodessa

Lue tästä lisää Nevelin energia- ja kiertotalousratkaisuista kemianteollisuudelle.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia