Turvallisuustekoja palkitaan, ilmoita työpaikkasi!

Onko työpaikallasi onnistuttu turvallisuuden kehittämisessä? Entä onko oppilaitoksessasi tartuttu turvallisuuskulttuurin ja -osaamisen kehittämiseen? Kerro turvallisuusteoistanne ja hyvistä käytännöistä ja hae kemianteollisuuden turvallisuuspalkintoa viimeistään 1.3.2023.

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinto kannustaa tavoitteelliseen turvallisuustyöhön, parempiin tuloksiin ja hyvien käytäntöjen jakamiseen. Arvioinnin perustana ovat yrityksen tai oppilaitoksen kehityshanke, hyvä käytäntö tai tuloksellinen toimintatapa. Huomioon otetaan myös turvallisuustason kehitys.

 

 

Omat sarjat yrityksille ja oppilaitoksille

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinnon yrityssarja on tarkoitettu kemianteollisuuden Responsible Care -ohjelmassa mukana oleville yrityksille. Oppilaitossarjassa palkintoa voivat hakea oppilaitokset sekä toiselta asteelta että korkea-asteelta.

Yrityssarjan hakemusten arvioinnissa huomioidaan työ- ja prosessiturvallisuutta kehittävät hankkeet. Hankkeiden sisältö saa liittyä moniin turvallisuuden alueisiin ja painopisteisiin, kuten inhimillisten tekijöiden tai monimuotoisuuden huomioimiseen, yhteistyöhön urakoitsijoiden kanssa tai turvauhkiin varautumiseen. Tutustu tarkemmin kilpailusarjoihin ja palkintokriteereihin.

Yrityssarjan palkinnot jaetaan yritysten ja toimipaikkojen koon mukaan kolmessa sarjassa: pienten, keskisuurten ja suurten yritysten sarjoissa.

Turvallisuuspalkinnon oppilaitossarjan hakemusten arvioinnissa otetaan erityisesti huomioon toiminnan tai koulutuksen kehittäminen turvallisuuskulttuurin, -ajattelun ja -osaamisen näkökulmasta.

Oppilaitossarjan turvallisuuspalkintoa voivat hakea toisen ja korkea-asteen koulutusta järjestävät oppilaitokset, niiden opintoalat tai -linjat. Koulutusaloina voivat olla kemia ja sen lähialat laajasti sekä luonnontieteiden että tekniikan eri alueilla.

Miten osallistut turvallisuuskilpailuun?

Hakeminen on helppoa!

Tutustu kilpailusarjoihin ja palkintokriteereihin.

Täytä sähköinen hakulomake ja lähetä se viimeistään 1.3.2023 osoitteeseen [email protected].

Palkintojen saajat valitsee Responsible Care -ohjelman palkintoraati, johon kuuluvat edustajat Kemianteollisuus ry:stä, Teollisuusliitto ry:stä, Ammattiliitto Pro ry:stä ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry:stä.

Turvallisuuspalkinto jaetaan osana Responsible Care -vastuullisuusohjelman yhteistyötä. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Kemianteollisuus ry, Teollisuusliitto ry, Ammattiliitto Pro ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry. Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinto on tunnustuksen osoitus, ja sen voittajat julkaistaan keväällä 2023.

Tutustu tästä edellisen, vuoden 2021 Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinnon voittajiin.

Lisätiedot

Yrityssarja: Asiantuntija Harri Järvelin, puh. 050 458 4623, [email protected]

Oppilaitossarja: johtava asiantuntija Anni Siltanen, puh. 044 562 5991, [email protected]

(Kuva Matti Matikainen) Vuonna 2019 Kemianteollisuuden turvallisuuspalkintojen yrityssarjassa palkittiin Neste, Kraton Chemical sekä Nalco Finland Manufacturing. Oppilaitosten sarjan palkinnon sai ammattikorkeakoulu Centria.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia