Tutkimus ja tuotekehitys tarvitsee asiantuntevaa palvelua

”Johtaminen on palveluammatti siinä missä asiakaspalvelukin. Toimintaympäristö on vain erilainen. Kaikki tarvitsevat palveluita ammatista tai toimenkuvasta riippumatta”, Vesa Rauhala sanoo.

Vesa Rauhala aloitti City-Lab Oy:ssä liiketoimintajohtajana elokuussa. Hän vastaa yrityksen myynnin ja markkinoinnin kehittämisestä.

Vesan ura alkoi vuonna 2004 laboratorioalan markkinajohtajan, Tamro MedLab Oy:n palveluksessa laboratoriolaitteiden tuotepäällikkönä. Vaikka suurin osa Vesan työurasta on kulunutkin myynnin parissa, matkan varrella on tullut myös tehtyä markkinointia. Löytyypä urapolulta jakso laboratorioiden tiedonhallintajärjestelmien myyntiäkin Software Pointissa.

Vesa on siis nähnyt laboratoriokenttää monelta eri kantilta. City-Lab oli kuitenkin vielä viime keväänä hänelle tuttu vain nimenä.

City-Labiin Vesa päätyi osin sattuman kautta – niinhän monet hyvät asiat usein tapahtuvat. Entinen kollega oli jakanut työpaikkailmoituksen somessa, jossa City-Lab haki liiketoimintajohtajaa.

”Minulle tuli heti tunne, että ilmoituksessa oli jotain erityistä ja avoimesta paikasta olisi otettava selvää. Siinä tulikin vähän kiire, sillä aikaa hakemuksen tekemiseen oli vain vuorokausi”, Vesa sanoo.

Työpaikkahaastattelussa kävi nopeasti ilmi, että yrityksen liiketoiminta oli hyvin lähellä Vesan omia näkemyksiä siitä, millainen yritys ja palvelukonsepti voisi menestyä laboratorioalalla. Tämän lisäksi henkilökemiat ja arvot tuntuivat kohtaavan niin johdon kuin henkilöstön kanssa.

Koronakevät toi oman mausteensa työnhakuprosessiin. Muuttuvat olosuhteet aiheuttivat haasteita myös laboratorioalan yrityksille sekä yliopistoille ja talouden yleiset näkymät olivat epävarmoja.

Vesa joutui pohtimaan lähteäkö suuren, globaalin yrityksen palveluksesta pienen kotimaisen perheyrityksen leipiin. Loppujen lopuksi päätös oli helppo. Mahdollisuus oppia uutta ja päästä kehittämään pientä, ketterää yritystä, jonka konsepti vakuutti, vei voiton.

”Se tuntui sellaiselta once in a life time -mahdollisuudelta”, Vesa toteaa.

City-Labin toiminta kulminoituu kolmeen peruspilariin; palveleva, osaava ja paikallinen. Yrityksen toiminnan ytimessä on palvelu, jota tarjotaan yliopistojen tutkimusryhmille, bioalan yrityksille ja muille asiakkaille kampusalueiden läheisyydessä.

”Olemme asiakkaillemme ammattimainen asiantuntijaorganisaatio, joka pystyy vastaamaan hankalimpiinikin kysymyksiin. Tehtävämme on hoitaa kaikki tilausvaiheet asiakkaan puolesta: oikean ja toimivan tuotteen etsintä, tuote- ja hintavertailut, tilauksen eteneminen ja mahdolliset laskutuskyselyt, sekä reklamaatiot.”

”Tämän lisäksi vastaanotamme ja säilytämme tuotteet asianmukaisesti myös silloin, kun asiakas ei ehdi noutaa niitä. Jokainen meistä haluaa saada hyvää palvelua kanavasta ja paikasta riippumatta”, Vesa kuvaa City-Labia.

”Tervetuloa! Autamme mielellämme kaikissa laboratoriohankintoihin liittyvissä asioissa, joko paikan päällä tai etänä”, City-Lab Biomedicumin toimistopäällikkö Charlotta Wallén sanoo.

Onko toimiva vasta-aine hukassa? Takkuileeko PCR? Tarvitsevatko pipettisi huoltoa? Voivatko solusi huonosti?

City-Labin auttava henkilökunta on koulutettuja moniosaajia, joiden tukena on laaja toimittajien verkosto. Osaamista päivitetään jatkuvasti, viimeisimpänä 3D-soluviljelyyn, ddPCR:ään ja vasta-aineisiin liittyen.

Toimipisteet ja niissä olevat varastot ovat siellä missä asiakkaatkin. City-Lab palvelee viidellä yliopistollisella kampusalueella ympäri Suomen: Helsingissä Biomedicumissa ja Viikissä, Turussa BioCityssä, Oulussa Aapistiellä ja Kuopiossa Snellmaniassa.

”Ylläpidämme paikallista toimittajien varastoa, jotta tutkimus voisi jatkua keskeytyksittä. Asiakkaamme pystyvät myös vaikuttamaan varastojemme valikoimaan. Sellaista laboratorioalan hankintapulmaa ei olekaan, jota emme normaalioloissa voisi ratkaista”, Vesa lupaa.

Vesa Rauhala, 47
Työ: City-Lab Oy liiketoimintajohtaja
Koulutus: FT, kemisti
Perhe: Vaimo ja kaksi lasta
Harrastukset: Liikunta, valokuvaus ja tietotekniikka
Tärkein uraoppi: Tartu hetkeen, se ei ehkä toistu.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia