Tyttöjen päivänä esitellään luonnontieteitä ja teknologiaa

Pääkaupunkiseudun soroptimistien Tyttöjen päivä -tapahtuma innostaa nuoria luonnontieteellisten aineiden, matematiikan ja teknologian pariin.

Yläkoululaisille suunnattu tilaisuus toteutetaan YK:n Kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11. lokakuuta. Koronapandemian vuoksi se on siirretty Tiedekeskus Heurekasta verkkotapahtumaksi.

MyTech MyFuture -ohjelmassa, pajoissa ja ständeillä tutustutaan siihen, miten monipuolisesti teknologia- ja tekniikka-alat liittyvät jokapäiväiseen elämäämme ja kestävään kehitykseen.

Mukaan ilmoittautuneet koululaisryhmät saavat oppia esimerkiksi innovoinnista, kiertotaloudesta, vedenpuhdistuksesta, sään ennustamisesta, tekoälystä, terveydestä ja työelämätaidoista.

Tapahtumalla on reilut 20 tukijaa ja yhteistyökumppania, muun muassa Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Ilmatieteen laitos, Suomalaisten Kemistien Seura, Kemianteollisuus, Teknologiateollisuus, Fortum, Kemira, Mehiläinen Forum, Töölö Mehiläinen ja SAP Finland.

Tyttöjen päivää voi seurata myös Facebookissa ja Instagramissa.

Pirkanmaan tapahtuma palkittiin

Suomalaiset Tyttöjen päivä -tapahtumat ovat saaneet myös kansainvälistä kiitosta.

Pirkanmaan alueen soroptimistien vuoden 2020 Tyttöjen päivä on juuri palkittu Euroopan soroptimistiliiton Best Practice Award -tunnustuksella.

Yhteistyössä Tampereen Tyttöjen Talon kanssa järjestetty, kokonaisen viikon kestänyt tapahtuma vei voiton Women’s Empowerment -kategoriassa.

Tampereen seudun viimevuotisissa työpajoissa paneuduttiin muun muassa tietotekniikkaan, opeteltiin itämaisia tansseja ja toteutettiin yhteisöllinen tekstiiliteos.

Soroptimist International on 100-vuotias maailmanlaajuinen naisten vapaaehtoisjärjestö, joka muun muassa pyrkii rohkaisemaan tyttöjä ja naisia koulutukseen ja uusiin tehtäviin.

Kuvituskuva Scanstockphoto

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia