UPM Biochemicalsilta uusiutuvia funktionaalisia täyteaineita kumi- ja muovisovelluksiin

UPM Biochemicals on kehittänyt uusiutuvan funktionaalisen täyteaineen, joka tarjoaa kestävän vaihtoehdon fossiilipohjaiselle hiilimustalle, silikalle ja muille muovi- ja kumiteollisuuden nykyään käyttämille täyteaineille.

UPM:n uudet funktionaaliset täyteaineet (Renewable Functional Filler, RFF) valmistetaan vastuullisesti hankitusta lehtipuusta, joka on peräisin lähialueiden metsistä.

Biopohjaiset täyteaineet on suunniteltu erityisesti muovi- ja kumiteollisuuden tarpeisiin, ja ne sopivat monenlaisiin elastomeerikohteisiin. Aineita voidaan käyttää myös autojen tiivisteissä, letkuissa, sisä- ja ulkopuolisissa muoviosissa ja erilaisissa teollisissa kumisovelluksissa.

Aineet ovat lisäksi kierrätettäviä. Polypropeenissa, jossa on hyödynnetty RFF-täyteainetta, väri pysyy vakaana kierrätyskerrasta toiseen. Tällaisissa tuotteissa käytössä olevan mustan muovin värjäyspigmentti heijastaa lähi-infrapunasäteilyä, mikä voidaan tunnistaa lajittelussa.

Jakelusopimus Algol Chemicalsin kanssa

UPM on sopinut uusien RFF-tuotteidensa jakelusta Algol Chemicalsin kanssa. Sopimuksen mukaan Algol toimii aineiden jakelijana Suomen lisäksi muissa Pohjoismaissa sekä Baltiassa.

Täyteaineet tulevat Algolin valikoimaan alkuvuodesta 2024, jolloin niiden kaupallisen volyymin toimitukset käynnistyvät. Testausta ja koeajoja varten Algol toimittaa tuotenäytteitä jo nyt.

(Kuva UPM-Kymmene) Uusia biopohjaisia täyteaineita voidaan käyttää monenlaisissa kumi- ja muovisovelluksissa.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia