Uudet hiilinielut korvaavat pakkauksen päästöt – lisää puita entisille turvesoille

Yritykset voivat nyt kompensoida tuotteidensa pakkaamisen aiheuttamat päästöt ja kutistaa pakkausten hiilijalanjäljen nollaan.

Uuden palvelun on kehittänyt pakkaussuunnittelija ja pakkaustarvikkeiden maahantuoja Pakkaa.fi.

Pakkaa.fi hyvittää pakkaustensa koko elinkaaren aikaiset päästöt luomalla uusia hiilinieluja eli istuttamalla Suomeen lisää puita.

Istutukset toteuttaa metsäpalveluyritys Forest Gump Oy, joka metsittää parhaillaan kolmea entistä turvetuotantoaluetta. Yrityksen projekteista saa lisätietoa osoitteesta Istutapuita.fi.

Yhteistyöhön osallistuu myös Suomen ympäristöopisto Sykli.

Läpinäkyvä toteutus

Pakkaa.fi-päästökompensointi pohjautuu pakkausten koko elinkaaren hiilidioksidipäästöjen tarkkaan laskentaan ja toiminnan läpinäkyvyyteen, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Juha Pispa.

”Yritysasiakkailla ja kuluttajilla on oikeus tietää, mitä kompensaatioväittämien taustalla on, ja se tulee heille myös ymmärrettävästi kertoa”, komppaa Forest Gumpin toimitusjohtaja Timo Tammenaho.

”Lupauksemme perustuu objektiivisiin laskelmiin, ja toimenpiteemme ovat konkreettisia: istutamme puita Suomeen, joten jokainen pääsee halutessaan vaikka itse paikan päälle todistamaan kompensaatiotoimenpiteidemme toteutuksen.”

Erillinen leima kertoo, että pakkauksesta aiheutuneet hiilidioksidipäästöt kompensoidaan kokonaisuudessaan. Kuva: Pakkaa.fi.

Materiaalit kiertoon, hukka talteen

Pakkaa.fi pyrkii kompensoinnin lisäksi myös vähentämään päästöjään.

”Käytämme mahdollisuuksien mukaan kierrätysmateriaaleja, otamme hukkamateriaalin talteen ja uusiokäytämme tai kierrätämme, hyödynnämme tuotantokoneista tulevaa lämpöä tehtaiden lämmityksessä ja optimoimme logistiikkaa”, Juha Pispa kertoo.

”Lisäksi monilla tehtailla on nykyään aurinkopaneelit tuottamassa sähköä.”

(Pääkuva Pakkaa.fi) Suomeen istutettava puu kompensoi pakkauksen päästöt.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia