Uusiutuvan biopohjaisen ammoniakin hiilijalanjälki on likellä nollaa

Suomen ja Pohjoismaiden markkinoille saapuu kesäkuussa 2023 ISCC Plus -sertifioitu biopohjainen ammoniakki. Ammoniakkia toimittaa Algol Chemicals Oy.

Uusiutuvaa biopohjaista ammoniakkia voidaan käyttää moniin tarkoituksiin, kuten metallinkäsittelyyn, typpioksidien poistamiseen voima- ja polttolaitoksissa sekä erilaisissa kemiallisissa prosesseissa ja fermentointiprosesseissa ph-arvojen säätämiseen.

ISCC Plus -sertifioidulla ammoniakilla on mahdollista pienentää tuotteen hiilijalanjälkeä merkittävästi, jopa 70–100 prosenttia perinteisesti tuotetun ammoniakin hiilijalanjälkeen verrattuna.

Hiilijalanjälki putoaa näin lähelle hiilineutraalia, kun se nykyään on noin kaksi kiloa hiilidioksidia typpikiloa kohden.

”Tavoitteemme ja kestävämpien tuotteiden lisääminen tuotevalikoimamme auttaa meitä vastaamaan sidosryhmiemme odotuksiin”, sanoo Algol Chemicalsin toimitusjohtaja Kalle Kettunen..

”Meille on tärkeää, että olemme omalta osaltamme auttamassa asiakkaitamme saavuttamaan heidän vastuullisuustavoitteensa.”

(Kuva Pixabay) Biopohjaisen ammoniakin hiilijalanjälki kutistuu parhaimmillaan lähelle nollaa.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia