Vety-yhtiö Ren-Gas sai jättirahoituksen eurooppalaiselta suursijoittajalta

Euroopan suurin infrastruktuurisijoittaja Allianz investoi 25 miljoonaa euroa espoolaiseen vihreän vedyn ja power to gas -hankkeiden kehittäjään Nordic Ren-Gasiin.

Allianz tulee samalla Ren-Gasin vähemmistöomistajaksi ja saa näin oikeuden sijoittaa Ren-Gasin power to gas -hankkeisiin Suomessa.

Vuonna 2021 perustetun Ren-Gasin tavoitteena on rakentaa teholtaan yhteensä 2,5 terawattitunnin uusiutuvan kaasupolttoaineen kokonaisuus, josta vastaavat eri puolille maata nousevat tuotantolaitokset.

Yrityksen liiketoimintamalli perustuu siihen, että laitokset sijoitetaan optimoidusti nykyisten voimaloiden ja kaukolämpöjärjestelmien yhteyteen.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että Allianz yhtenä maailman merkittävimpänä infrastruktuurisijoittajana tunnistaa Ren-Gasin toimintatavan arvon, ja saamme heidät partneriksemme tukemaan vetyhankkeidemme kehitystä kohti toteutusta”, sanoo Nordic Ren-Gasin toimitusjohtaja Saara Kujala.

Ren-Gasin päätuote on uusiutuva synteettinen metaani, joka tehdään vihreästä vedystä ja kaukolämpölaitoksista talteenotetusta hiilidioksidista. Yhtiö valmistaa vedyn elektrolyyseriprosessilla, jonka energianlähteenä on tuulivoima. Vety yhdistetään hiilidioksidiin metanointiprosessissa.

Tuotannossa syntyvä prosessilämpö syötetään kaupunkien kaukolämpöverkkoon.

Synteettinen uusiutuva metaani vastaa kemialliselta koostumukseltaan biokaasua tai maakaasua, joten sitä voidaan käyttää laajasti raskaassa maantieliikenteessä, meriliikenteessä ja teollisissa prosesseissa.

Ren-Gas on tähän mennessä julkistanut viisi teollisen mitan hanketta, jotka se toteuttaa yhdessä suomalaisten energiayhtiöiden kanssa. Julkistetut vetylaitokset sijoittuvat Tampereelle, Lahteen, Kotkaan, Mikkeliin ja Poriin.

(Kuva Nordic Ren-Gas) Yksi Ren-Gasin kaavailemista synteettisen metaanin ja vihreän vedyn tuotantolaitoksista rakennetaan Mikkeliin. Havainnekuva.

 

Aiheesta aiemmin:

Synteettistä metaania ja vihreää vetyä – Nordic Ren-Gasin suurhanke etenee


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken yhden yön kylpyläloman kahdelle.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia