VTT:n minitehdas paistaa hetkessä toiveiden kuppikakun

Millaista kuppikakkua tekisi mieli juuri nyt? Makeaa, suolaista, maustettua, proteiinipitoista vai runsaasti kuitua sisältävää?

Oman maun mukaisen tilauksen voi näppäillä näyttöruudulle, ja vastapaistettu terveellinen leivonnainen putkahtaa uunista ulos alle kahdessa minuutissa.

Yksilöityjä kuppikakkuja ostopaikalla valmistavan laitteen on kehittänyt Teknologian tutkimuskeskus VTT. Minitehdas on tarkoitettu vastaamaan haasteeseen, jonka nykyihmisen kiireinen elämäntyyli ja välipalojen kasvava tarve on asettanut elintarvikevalmistajille.

VTT on jo testannut minitehtaansa prototyyppiä kuluttajilla, jotka ovat ottaneet sen vastaan tyytyväisinä. Erityistä kiitosta ovat saaneet tuotteiden tuoreus ja laitteen helppokäyttöisyys.

 

Tuore, tasaisesti paistunut, pehmeä ja kuohkea kuppikakku sisältää tavallista enemmän kuituja ja proteiineja, ja sen sokeri- ja rasvapitoisuus on kohtuullinen. (Kuva: VTT)

 

Tutkimusprofessori Nesli Sözerin mukaan kaikki kaipaavat päivän mittaan pientä hemmottelua.

“Kakut ja cupcake-leivokset ovat yksi suosituimmista herkuista, mutta niiden ravintoarvo on yleensä heikko. Meidän ei tarvitse luopua tästä hemmottelusta, vaan ainoastaan ajatella uudella tavalla ja huomaamattomasti lisätä terveellisyyttä”, Sözer sanoo.

Innovaatio on VTT:n omarahoitteisen projektin tulos. Tutkijat muokkasivat ainesosia ja reseptejä pikaleivontaan sopiviksi samalla, kun konetta kehitettiin. Näin syntyi räätälöidyistä komponenteista koostuva ketterä laite, joka valmistaa laadukkaita leivonnaisia hyvin lyhyessä ajassa.

(Pääkuva) Minitehtaasta voi tilata itselleen räätälöidyn välipalatuotteen. Toimitus on nopea. (Kuva: VTT)

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia