Wärtsilä mukaan Q Powerin biometanointiin

Konepaja- ja teknologiayhtiö Wärtsilä on käynnistänyt yhteistyön Q Power Oy:n kanssa.

Yhteisessä hankkeessa nopeutetaan uusiutuvien synteettisten polttoaineiden kehittämistä ja kaupallistamista sekä alan markkinoiden avautumista. Kumppanukset kartoittavat myös alan bisnesnäkymiä.

Ilkka Herlinin ja Saara Kankaanrinnan perustama startup-yritys Q Power on patentoinut tehokkaan biometanointimenetelmän, jolla tuotetaan metaania hiilidioksidista ja vedystä.

Tuotantoon tarvittava hiilidioksidi saadaan jätteenkäsittely- tai muista teollisuusprosesseista. Hiilidioksidi on mahdollista ottaa myös ilmasta.

Näin valmistettavaa synteettistä metaania voidaan hyödyntää liikennepolttoaineena.

Synteettinen metaani ja muut synteettiset polttoaineet ovat olennaisessa roolissa, kun energia- ja kuljetusala sekä teollisuus siirtyvät kohti hiilineutraaliutta.

Näytön paikkana maailmannäyttely

Wärtsilän ja Q Powerin yhteistyön ensimmäinen tavoite on rakentaa koelaitos, joka esitellään Suomen paviljongissa seuraavassa maailmannäyttelyssä Arabiemiraattien Dubaissa.

Expo 2020 Dubai avautuu 20. lokakuuta 2020 ja on avoinna 10:nteen huhtikuuta 2021. Näyttelyyn odotetaan 25:tä miljoonaa kävijää, joten suomalaislaitokselle on luvassa laaja näkyvyys.

”Olemme erittäin iloisia saadessamme yhdessä Q Powerin kanssa kehittää teknologiaa ja konsepteja, jotka auttavat maailmaa ottamaan konkreettisia askeleita kohti sataprosenttisesti uusiutuvan energian käyttöä”, sanoo Wärtsilän konsernijohtaja Jaakko Eskola yhtiön tiedotteessa.

”Tämän yhteistyön avulla pystymme skaalaamaan teknologiamme globaalille tasolle”, toteaa puolestaan Ilkka Herlin.

(Kuva: Wärtsilä) Wärtsilän konsernijohtaja Jaakko Eskola (vas.) ja Q Powerin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Herlin allekirjoittamassa yhteistyösopimusta.

Lue myös:

Uusiutuvaa polttoainetta etanolilaitoksen hiilipäästöistä

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia