Suomalainen ruokateknologiayhtiö Solar Foods on aloittanut yhteistyön yhdysvaltalaisen Sensapure Flavorsin kanssa.
Sensapure on erikoistunut aktiivisen elämäntavan tuotemerkeille tarkoitettujen funktionaalisten juomien ja tuotteiden makujen luomiseen.
Kumppanukset ovat kehittäneet useita uusia makuja ja makuyhdistelmiä Solein-jauheesta valmistettaviin proteiinipirtelöihin ja proteiinijuomiin.
Yhteistyössä syntyneet tuotekonseptit on suunnattu erityisesti USA:n markkinoille.
”Makumieltymykset vaihtelevat eri puolilla maailmaa, ja yhteistyö Sensapuren kanssa antaa meille arvokasta ymmärrystä kuluttajien makumieltymyksistä Yhdysvalloissa, joka on maailman suurin proteiinia kuluttava markkina”, sanoo Solar Foodsin myyntijohtaja Juan Benitez-Garcia.
Ensimmäiset tuotteet esitelty
Sensapure esitteli ensimmäiset tuotekonseptit maailmanlaajuisilla elintarviketieteen ja innovaatioiden IFT FIRST -messuilla Chicagossa aiemmin heinäkuussa.
Sekoitusvalmista Solein Shake -proteiinijauhetta on saatavilla kahdessa maussa, jotka ovat suklaa ja kanelipulla. Valmis juoma sisältää 20 grammaa proteiinia 300 millilitran annosta kohden.
Myös Solein Protein Drink -jauhetta on tarjolla kahta eri makua, kirpeänmakeaa sitruunaa ja mausteista chaita. Noin 355 millilitran juoma-annoksessa on 32 grammaa proteiinia.
Soleiinijäätelö maistuu uinnin MM-kisoissa
Singaporessa käynnissä olevissa uinnin maailmanmestaruuskilpailuissa pääsee puolestaan maistelemaan Solar Foodsin proteiiniin perustuvaa jäätelöä.
Flowering Ice Cream -nimistä uutuutta valmistaa japanilainen elintarvikejätti Ajinomoto.

Japanilaisyhtiö esitteli Atlr-tuoteperheensä ensimmäiset soleiinipohjaiset, rajoitetun erän tuotteensa Flowering Mooncakes -leivonnaiset ja Ice Cream Sandwiches -jäätelöt – syyskuussa 2024.
Solar Foodsin proteiinijauhe tuo ytyä uuteen japanilaiseen kukkaisjäätelöön
Flowering Ice Cream -jäätelön, joka on saanut kuluttajilta erinomaista palautetta, yhtiö toi markkinoille aiemmin tänä vuonna. Kukkaisjäätelöä on saatavilla Singaporessa kolmessa eri maussa.
Ajinomoto suunnittelee parhaillaan tuoteperheensä laajentamista herkuttelutuotteista erilaisiin päivittäisruokiin.
Singapore ja USA ovat ensimmäiset maat, joissa uuselintarvikkeeksi katsottava soleiini on hyväksytty käyttöön.
Raaka-aineena ilmakehän hiilidioksidi
Soleiiniproteiinia tuottavat bioreaktoreissa mikrobit, joita ruokitaan ilmakehästä kaapatulla hiilidioksidilla ja pienellä määrällä ravinteita.
Eläin- ja kasvipohjaisten proteiinien parhaat ominaisuudet yhdistävä lopputuote sisältää yhdeksää välttämätöntä aminohappoa ja muun muassa rautaa ja B12-vitamiinia, jotka kasviproteiineista puuttuvat.
Kolesterolia tai tyydyttyneitä rasvoja proteiinijauheessa taas ei ole.
VTT:n ja LUT-yliopiston tutkimuksesta ponnistanut Solar Foods valmistelee parhaillaan investointia ensimmäiseen teollisen mitan tuotantolaitokseensa, jonka on tarkoitus nousta Lappeenrantaan.
Päivi Ikonen
Aiheesta aiemmin:
Solar Foods kehitti proteiinipirtelön – demotehdas osoitti tuotannon skaalauksen onnistuvan
Tilaa Kemiamedian uutiskirje!
Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla arvontaan!