Japanilainen elintarvikejätti Ajinomoto on esitellyt uuden jäätelönsä, jota ryydittää suomalaisen Solar Foodsin proteiinijauhe soleiini.
Yhtiö lanseerasi Atlr.72-tuoteperheensä ensimmäiset, rajoitetun erän tuotteet eli Solein-pohjaiset Flowering Mooncakes -leivonnaiset ja sandwich-jäätelöt syyskuussa 2024.
Nyt markkinoille tuli Flowering-jäätelö, jota on saatavana kolmena eri vaihtoehtona. Makuyhdistelmät ovat vanilja ja mochi, suklaa ja sitruunankuori sekä suolainen karamelli ja pähkinä.
Jäätelön auringonkeltainen sävy on peräisin Soleinin sisältämistä luonnollisista karotenoideista. Väri symboloi samalla kiinalaisen filosofian maaelementtiä.
Ajinomoto aikoo jatkossa laajentaa tuoteperhettä makeista herkuista päivittäisruokaan.
Kukkaisjäätelöt ovat myynnissä Singaporessa, joka on ensimmäinen uuselintarvikkeeksi katsottavalle proteiinijauheelle myyntiluvan myöntänyt maa. Solein-proteiinia saa nykyään käyttää myös USA:ssa.
Solar Foodsin ilmaproteiini valloittaa uutta mannerta – aloitti New Yorkin huippuravintolasta
Ilmasta syntyvä suomalaisproteiini maistuu nyt singaporelaisessa suklaajäätelössä
Lappeenrantaan tulossa suurtehdas
Soleiini-proteiinia tuottavat bioreaktoreissa mikrobit, joita ruokitaan ilmakehästä kaapatulla hiilidioksidilla ja pienellä määrällä ravinteita.
Ekologinen tuotantoprosessi pyörii aurinko-, tuuli- tai muulla uusiutuvalla sähköllä.
Vuonna 2017 perustetun Solar Foodsin ensimmäinen, demokokoinen tehdas toimii Vantaalla, mutta yhtiön on tarkoitus avata uusi, sata kertaa suurempi tuotantolaitos Lappeenrantaan.
Päivi Ikonen
Lue myös:
Solar Foods suunnittelee uutta suurtehdastaan Lappeenrantaan – kapasiteetti satakertaistuu
Tilaa Kemiamedian uutiskirje!
Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla arvontaan!