Anturivalmistaja Sick ja mittausratkaisujen toimittaja Endress+Hauser prosessiautomatiikan kumppanuuteen

Saksalainen Sick ja sveitsiläinen Endress+Hauser ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen strategisesta kumppanuudesta.

Yhteistyön myötä Endress+Hauserin tuoteportfolio laajenee Sickin prosessianalytiikan ja kaasuvirtausmittausten osaamisella.

Kaksikon suunnitelmana on perustaa yhteisyritys, joka vastaa Sickin prosessiteknologian tuotteiden kehityksestä ja valmistuksesta.

Sickin prosessiautomatiikan liiketoiminnan myynti- ja palvelutiimit yhdistyvät samalla Endress+Hauserin maailmanlaajuiseen myyntiverkostoon.

Liiketoiminta työllistää tätä nykyä yli 1 400 henkeä 28 maassa ja tuottaa 350 miljoonan euron vuosiliikevaihdon.

Sickin prosessianalytiikan ja virtausmittauksen ratkaisuja hyödynnetään erityisesti jätteenpolttolaitoksissa, voimaloissa, teräs- ja sementtitehtaissa, öljy- ja kaasuteollisuudessa, kemianteollisuudessa, petrokemian tuotannossa ja merisektorilla.

Endress+Hauserin suurimmat asiakasalat ovat liki samat eli kemianteollisuus, elintarviketeollisuus, bioteknologia, kaivos-, mineraali- ja metalliteollisuus, öljy- ja kaasuteollisuus, energiantuotanto sekä vedenkäsittely.

Molemmilla globaaleilla yhtiöillä on toimipaikat myös Suomessa.

Perheyritysten vahva lähtökohta

”Strategisella kumppanuudella Endress+Hauser ja Sick astuvat uuteen aikaan”, sanoo Sickin hallituksen puheenjohtaja Mats Gökstorp tiedotteessa.

Kumppanuuden lähtökohtana on hänen mukaansa prosessiautomatiikan dynaaminen markkinaympäristö ja teollisuudenalan pyrkimys hiilettömyyteen.

”Koska Sick ja Endress+Hauser ovat jo yksinään erittäin menestyneitä yrityksiä, lähtökohtamme on vahva”, uskoo Endress+Hauser Groupin toimitusjohtaja Matthias Altendorf.

Kaksikon on tarkoitus allekirjoittaa varsinainen kumppanuussopimus vuoden 2024 alkupuolella.

Strateginen kumppanuus ei koske Sickin ydinliiketoimintaa eli teollisuuden ja logistiikan automatiikkaa, joka tuottaa yli 80 prosenttia yhtiön liikevaihdosta.

(Kuva Pixabay) Sick ja Endress+Hauser pyrkivät kumppanuudellaan avittamaan prosessiteollisuutta kohti hiilineutraaliutta. Kahdella perheyrityksellä on jo aiempaa kokemusta yhteistyöstä.

Lue myös:

Autotallin nurkasta teollisuuden mittausratkaisujen globaaliksi toimittajaksi – Endress+Hauser juhlii 70-vuotista taivaltaan


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

 

P.S. Jos et saa uutiskirjettämme tilaustasi seuraavana torstaina, käy tarkistamassa, onko viesti joutunut roskaposteihin tai johonkin muuhun meiliboksisi alalaatikkoon. Voit sieltä ohjata uutiskirjeet tulemaan jatkossa perille asti. 

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia