Asiantuntemusta sukupolvien kokemuksella

Algol Chemicals on kemikaalikaupan suomalainen asiantuntijaorganisaatio, joka yhdistää teollisuuden raaka-aineiden valmistajat ja teollisuusasiakkaat 125 vuoden kokemuksella.

Perheomisteiseen Algol-konserniin kuuluva Algol Chemicals vastaa vuosittain noin 40 000:sta tuotetoimituksesta eri teollisuudenaloille. Maailmanlaajuisesti hankitut, REACH-rekisteröidyt tuotteet jaetaan asiakkaille suoraan paikallisista varastoista.

Kaikki portfolion tuotteet ovat korkealaatuisia ja peräisin vastuullisilta ja tarkkaan valituilta kumppaneilta. Algol Chemicalsin keskeiset segmentit ovat Coatings & Polymers, Life sciences, Energy & Environment ja Industrials.

Teollisuuskemikaalien lisäksi Algol Chemicals panostaa uusien palvelukonseptien rakentamiseen. Yritys tarjoaa palveluitaan yli 3000:lle teollisuusyritykselle Pohjoismaissa, Baltiassa, Valko-Venäjällä, Ukrainassa ja Intiassa.

Keskeisiä osaamisalueita ovat teollisuuskemikaalien maahantuonti, varastointi, jakelu sekä laaja oheispalvelujen tarjonta.

Lisäarvopalveluihin kuuluvat räätälöidyt toimitusratkaisut, asiantunteva tuoteosaaminen, turvallisuusneuvonta, pakkaus- ja rahtipalvelut sekä astiointi- ja sekoituspalvelut.

Yrityksen vahvuuksia ovat laajat kansainväliset kumppaniverkostot, monipuolinen ja jatkuvasti kehittyvä valikoima sekä vahvat asiakassuhteet.

Palveluiden monipuolisuus luo lisäarvoa

Algol Chemicalsin toiminnassa asiakkaan tarve ja etu ovat keskiössä. Asiakkaiden liiketoiminnan tehokkuutta pyritään parantamaan ratkaisuilla, jotka optimoivat prosesseja tai uudistavat koko prosessin.

Ratkaisujen luomisessa hyödynnetään toimittajien laajaa osaamista, jatkuvasti kasvavaa palveluvalikoimaa sekä kattavaa alan tuntemusta. Yrityksen tarjoamat asiantuntijapalvelut ovat esimerkki jakelijan luomasta lisäarvosta.

Henkilöstö koostuu oman alansa asiantuntijoista, jotka neuvovat turvallisessa tuotteiden käsittelyssä ja oikeassa käytössä.

Palveluihin kuuluvat esimerkiksi REACH-konsultaatio, astiointi, konttien ja kuljetusastioiden palautus- ja kierrätyspalvelu sekä kuljetusastioiden hävitys. Asiakkaille tarjotaan myös kemikaalien pakkaamista säiliöstä pienempiin pakkauksiin käyttötarpeen mukaan.

Muita palveluja ovat asiakaskohtaiset räätälöidyt kemikaalien pakkauspalvelut, etikettien suunnittelu ja hankinta sekä pakkausten etiketöinti, lavoitus ja varastointi. Asiakkaille tehdään rahtityönä myös kemikaalien sekoituksia ja laimennuksia.

Vastuullisuus ja turvallisuus toiminnan keskiössä

Vastuullisuus on yksi Algol Chemicalsin toiminnan kulmakivistä. Yrityksen arvot ovat muokkaantuneet pitkän historian ja vahvan kulttuurin ansiosta. Vastuunotto, yhteistyö ja kehitys näkyvät selvästi Algol Chemicalsin toiminnassa.

Kemikaalialaa säätelevän kansainvälisen lainsäädännön lisäksi Algol Chemicals on sitoutunut vastuulliseen toimintaan.

Yritys toimii Euroopan kemikaalijakelijoiden järjestön FECC:n suorana jäsenenä ja täyttää Euroopan unionin kemikaaliasetuksen vaatimukset FECC:n ohjeistuksen mukaisesti.

Algol Chemicals on sitoutunut myös kemianteollisuuden Responsible Care -vastuullisuusohjelmaan.

Kemikaalikaupan pitkäaikaisena asiantuntijana Algol Chemicalsilla on vahva osaaminen kemikaaliturvallisuudesta ja perinpohjainen kemikaalilainsäädännön tuntemus.

Toimintaa pyritään jatkuvasti kehittämään siihen liittyvien riskitekijöiden ehkäisemiseksi ja poistamiseksi, jotta niistä ei aiheudu haittaa ihmiselle, ympäristölle tai omaisuudelle.

Riskienhallinta toteutetaan kehittämällä turvallisuustoimintoja ja varmistamalla omien sekä tavarantoimittajien toimintojen laatu.

Algol Chemicals järjestää säännöllisesti turvallisuusharjoituksia, joiden avulla hätätilanteita voidaan käydä läpi ja sen myötä kehittää toimintaa entistä turvallisempaan suuntaan.

Turvallisuusharjoituksiin osallistuu omaa henkilökuntaa, yhteistyökumppaneita sekä viranomaisia.

Henkilöstön osaamista, turvallisuuskäytäntöjä ja ohjeistuksia ylläpidetään ja kehitetään suunnitelmallisilla koulutuksilla, joiden avulla jokainen tuntee työnsä merkityksen laatu-, ympäristö- ja turvallisuusasioissa.

Kiinnostavien urapolkujen mahdollistaja

Algol Chemicalsissa työskentelee tätä nykyä noin 130 asiantuntijaa myynti-, logistiikka-, talous-, markkinointi-, HSEQ-, varastointi- ja asiakaspalvelutehtävissä.

Työntekijät työskentelevät monipuolisissa ja haastavissa tehtävissä, joissa jokaisella työntekijällä on mahdollisuus luoda ja kehittää ammattitaitoaan sekä kansainvälisiä verkostojaan.

Algol Chemicals on osallistunut Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan jo kolmena peräkkäisenä vuonna ja toivottaa myös nuoret työntekijät tervetulleiksi kemikaalialalle.

Algol Chemicals Oy | The ingredient for your success | www.algolchemicals.fi

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia