Biomuovista hiilivarastoja – Nesteen jätepohjainen raaka-aine jalostuu kestäviksi rakennusmateriaaleiksi

Nesteen jätteistä ja tähteistä tuottamasta raaka-aineesta syntyy nyt biopohjaisia polymeereja, jotka yhdistetään luonnonkuituun rakennuselementtien valmistuksessa.

Biopolymeerit ja luonnonkuitu muodostavat elementtiin pitkäaikaisen hiilivaraston. Rakennusmateriaalien pitkäikäisyyden ansiosta hiili varastoituu parhaimmillaan kymmeniksi vuosiksi.

Uuden arvoketjun ovat yhdessä Nesteen kanssa luoneet alankomaalainen LyondellBasell ja saksalaiset Biofibre ja Naftex.

Neste toimittaa sataprosenttisesti uusiutuvaa Neste RE -raaka-ainettaan LyondellBasellille, joka jalostaa sen polypropeeniksi.

Biofibre valmistaa polypropeenista luonnonkuituvahvisteisia muovirakeita, jotka Naftex puristaa erilaisiksi rakennuselementeiksi, kuten aitatolpiksi tai terassikansien profiileiksi.

Säilötty hiili kompensoi päästöt kokonaan

Vuosien tai jopa vuosikymmenten mittaisena käyttöaikanaan rakennuselementit varastoivat hiiltä, jota elementtien sisältämä biomassa on kasvuvaiheessa sitonut ilmakehästä.

GreenSurveyn Biofibrelle tekemä elinkaariarviointi vahvistaa, että biomassan sitoman hiilen määrä on suurempi kuin päästöt, jotka kuituvahvistettujen muovirakeiden koko toimitusketju aiheuttaa.

”On erittäin tärkeää, että rakennusala kehittää jatkuvasti innovatiivisia tapoja ilmastonmuutoksen torjumiseksi”, sanoo Martin Bussmann Nesteen uusiutuvien polymeerien ja kemikaalien liiketoimintayksiköstä.

”Uusiutuvilla ratkaisuilla, kuten polymeerien valmistuksessa käytettävällä uusiutuvalla Neste RE -raaka-aineella, voi olla tässä merkittävä rooli.”

(Kuva Naftex) Luonnonkuidulla vahvistetuista muoveista valmistettuja aitatolppia.

Lue myös:

Uudet lastenvaunut syntyvät Nesteen biopohjaisista raaka-aineista

Nesteen, Borealiksen ja MAM:n yhteistyöstä syntyi uusiutuva tutti


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia