Biotuote korjaa ihovaurion – Linio Biotech keräsi neljän miljoonan lisärahoituksen keksintönsä kaupallistamiseen

Tamperelainen bioteknologian kasvuyritys Linio Biotech on päättänyt uuden 4,2 miljoonan rahoituskierroksensa, jonka myötä yhtiön kokonaisrahoitus nousee yli 9 miljoonaan euroon.

Linio Biotech on kehittänyt ihonalaiskudoksesta valmistettavan tuotteen, joka auttaa ihoa uusiutumaan vauhdittamalla sen luonnollista paranemisprosessia.

Hoidolla voidaan korjata erilaisia ihon vaurioita, kuten arpia ja ikääntymiseen liittyviä muutoksia.

Tience-niminen (tissue science) injektoitava, ammattikäyttöön tarkoitettu tuote lanseerattiin Suomessa aiemmin tänä vuonna.

Rahoituksen avulla Linio laajentaa Tience-hoidon saatavuutta myös muissa Pohjoismaissa, joissa kaupallistaminen on alkamassa.

”Tience-tuotteella on saatu erittäin lupaavia tuloksia, ja nyt saatu rahoitus mahdollistaa jatkuvan tutkimuksemme ja tuotekehityksen voimistamisen edelleen”, kertoo Linion toimitusjohtaja ja osakas Karita Reijonsaari.

Reijonsaaren mukaan yhtiö tähtää maailmanlaajuisille markkinoille, joista Liniolle tärkeimmät ovat Yhdysvalloissa.

Alalla pitkään kaivattu innovaatio

Linio sai jo keväällä 2023 Business Finlandilta liki miljoonan euron tutkimusapurahan tuotteensa jatkokehitykseen.

Yrityksen rahoittajia ovat family office -yhtiöt, yksityiset suomalaiset sijoittajat sekä toimialaa tuntevat lääkärit.

Tienceä pidetään kaivattuna innovaationa alalla, jolle tulee harvoin uusia keksintöjä ja jolla etsitään luonnollisia, pitkäaikaisia lopputuloksia tarjoavia ratkaisuja.

Täysin soluton aine on todettu hyvin turvalliseksi, eikä ärsytysreaktioita tai merkittäviä haittavaikutuksia ole raportoitu.

Yhtiön uusi sijoittaja, kirurgian ja plastiikkakirurgian erikoislääkäri Hilkka Peltoniemi kertoo seuranneensa Linio Biotechin matkaa läheltä.

”On inspiroivaa päästä mukaan alansa huippuinnovaation kansainvälistymiseen. Olen työskennellyt pitkään rasvan ja rasvan kantasolujen kanssa ja tunnen niiden regeneratiivisen voiman”, Peltoniemi sanoo.

Tuotteet tehdään Suomessa

Linio Biotech on Tampereen yliopistosta vuonna 2017 startannut yritys, jonka perustivat solubiologian professori Timo Ylikomi ja tutkija Riina Uusmies.

Yhtiön Tampereen ja Helsingin toimistoissa työskentelee yhteensä 14 henkeä. Linion tuotteet valmistetaan puhdastiloissa Tampereella.

Tience-hoitoja tehdään tällä hetkellä Suomessa 14 klinikalla. Myös ensimmäinen ruotsalainen klinikka on juuri ottanut ne valikoimaansa.

(Kuva Linio Biotech) Toimitusjohtaja Karita Reijonsaari (vas.) ja yhtiön perustajat Timo Ylikomi ja Riina Uusmies pyrkivät viemään Linion hoitotuotteen globaaleille markkinoille.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

 

P.S. Jos et saa uutiskirjettämme tilaustasi seuraavana torstaina, käy tarkistamassa, onko viesti joutunut roskaposteihin tai johonkin muuhun meiliboksisi alalaatikkoon. Voit sieltä ohjata uutiskirjeet tulemaan jatkossa perille asti.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia