Borealiksen uusi teknologia edistää muovituotteiden kierrätystä

Muoviyhtiö Borealis on kehittänyt teknologian, joka nostaa polyolefiinituotteiden laatua. Tuotteista saadaan erittäin puhtaita ja läpinäkyviä, ja niiden kirkkaus säilyy steriloinnin jälkeen.

Tuotteilla on myös entistä paremmat saumausominaisuudet, ja korkea saumanlujuus saavutetaan matalammassa lämpötilassa.

Borstar Nextension -niminen teknologia perustuu yhtiön pitkään tunnetun Borstar-reaktoritekniikan ja uusien yksipaikkaisten katalyyttien (single-site catalysts) yhdistelmään. Lisäksi teknologiassa hyödynnetään korkeampia alfaolefiineja komonomeerina.

Katalyytit valmistetaan Borealiksen uudessa tehtaassa, joka käynnistyi Porvoossa alkuvuodesta 2022.

Polypropeenien räätälöinti helpottuu

Uusi teknologia helpottaa erityisesti polypropeenimuovien räätälöintiä ja muun muassa mahdollistaa siirtymän monikerrosmateriaaleista vain yhden materiaalin käyttöön.

Tämä puolestaan edistää muovien kierrätettävyyttä ja tuotteiden kierrätyslähtöistä suunnittelua, jossa hyödynnetään myös mekaanisesti kierrätettyjä kuluttajamuoveja.

Lisäksi teknologialla tuotettavat muovit voidaan valmistaa myös uusiutuvasta syöttöaineesta.

Teknologialla valmistettuja tuotteita käytetään muun muassa joustopakkauksissa, terveydenhuollossa, autoteollisuudessa ja muoviesineiden valmistuksessa.

(Kuva Borealis) Maailmanlaajuisesti toimiva Borealis tunnetaan erityisesti polyolefiinimuoveistaan eli polypropeenista ja polyeteenistä. Yhtiö tuottaa myös muita peruskemikaaleja.

Lue myös:

Suomalaisen Spirit-ohjelman missiona uusiutuva muovi

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia