Borealis siirtyy asteittain vihreään energiaan – lisää tuulisähköä Porvoon toimipaikalle

Borealis Polymersin Porvoon tuotantolaitokseen alkaa pian virrata vihreää sähköä Kröpulnin tuulipuistosta Uudestakaarlepyystä. Energiayhtiö Axpon kanssa solmittu hankintasopimus on osa konsernin vihreää siirtymää.

Tuoreen sopimuksen mukaan Axpo toimittaa tuulisähköä Porvooseen vuosittain sata gigawattituntia. Toimitukset käynnistyvät vuonna 2024.

”On hienoa, että Porvoon toimipaikalle saatiin jälleen uusi uusiutuvan sähkön hankintasopimus, jolla edelleen pienennämme hiilijalanjälkeämme”, sanoo Borealis Polymers Oy:n toimitusjohtaja Satu Kosonen-Kaija.

Porvoota koskeva kahdeksan vuoden sopimus on jatkoa joulukuussa 2022 solmitulle kymmenvuotiselle sopimukselle, jonka perusteella Axpo toimittaa uusiutuvista energialähteistä tuotettua sähköä Borealiksen ruotsalaiselle Stenungsundin toimipaikalle.

Uudet sopimukset auttavat Borealis-konsernia vähentämään epäsuoria, niin sanottuja scope 2 -päästöjään eli sähkön, höyryn, lämmön ja jäähdytyksen hankinnasta aiheutuvia kasvihuonekaasupäästöjä.

Konsernin tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä 40 prosenttia ja vuoteen 2030 mennessä täydet sata prosenttia Euroopan polyolefiini- ja hiilivetyliiketoiminnan käyttämästä sähköstä on peräisin uusiutuvista lähteistä.

Konserniin kuuluva Borealis Polymers Oy valmistaa Porvoon tuotantoyksikössään olefiineja, fenolia ja asetonia, polyeteeniä, polypropeenia ja katalyytteja. Yrityksen polyeteeni- ja polypropeenimuoveja hyödynnetään pääasiassa putkissa, pakkauksissa ja kaapeleissa.

(Kuva Axpo) Sveitsiläinen energiayhtiö Axpo tuottaa tuulivoiman lisäksi myös aurinkoenergiaa. Yhtiöllä on toimintaa useissa Euroopan maissa.

Lue myös:

Satu Kosonen-Kaija aloittaa Borealis Polymersin toimitusjohtajana

Borealis Polymers vihreän siirtymän veturiyritykseksi

Borealis aloitti uusiutuvan polypropeenin tuotannon


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia